Persberichten - 15/12

Leiderdorp 15-12-2003

Warmond Meld Misdaad Anoniem tijdens oud en nieuwviering Meld Misdaad Anoniem (kortweg M.) is de tiplijn waar u anoniem informatie kunt geven over criminaliteit. Bij de tiplijn zijn na een pilotjaar al 5300 meldingen gedaan over onder andere drugs, fraude, moord en doodslag en overvallen. Maar ook zaken, zoals vernielingen, kunt u hier melden. Bekend is dat met name tijdens de oud en nieuwvieringen vooral vernielingen aan straatmeubilair worden gepleegd. Bel gratis het nummer 0800 7000, (7 dagen per week; van 10.00 tot 22.00 uur). Ook als u weet waar vuurwerk illegaal opgeslagen ligt en/of verhandeld wordt kunt u bellen met de tiplijn.

Katwijk Bromfietser rijdt door na ongeval De politie heeft zaterdag 13 december rond 20.00 uur een 33-jarige Katwijker aangehouden. Hij wordt ervan verdacht na een ongeval te zijn doorgereden. De Katwijker was onder invloed van alcohol. De ademanalyse wees 1130 ug/l uit. De man reed op zijn brommer tegen een andere brommer aan op de Tramstraat. Hij wist niet op tijd te remmen toen de brommerrijder voor hem, een 29-jarige Katwijker, remde. Bij dit ongeval meldde zich een 22-jarige Katwijker. Deze was als automobilist kort daarvoor de brommerrijder tegengekomen op de Binnensluis. De brommerrijder reed op zijn weghelft waardoor de brommer tegen de auto aankwam en de zijspiegel vernielde. De brommerrijder is hierna niet gestopt maar doorgereden.

Noordwijk Politie houdt verdachten mishandeling aan De politie heeft in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 december twee mannen van 32 jaar uit Noordwijk aangehouden. Die waren betrokken bij een vechtpartij met een groep jongeren. Toen een politieagent in wilde grijpen, bedreigde en beledigde een van de Noordwijkers hem. Hierop is hij aangehouden en even later is de tweede Noordwijker aangehouden Een 39-jarige man uit Oegstgeest is eveneens aangehouden omdat deze de ambulancebroeders tegenwerkte toen ze een van de slachtoffers van de vechtpartij, een 19-jarige man uit Wilnis, verzorgden. Deze was gewond aan het gezicht en verloor soms bijna het bewustzijn. De politie zoekt de zaak verder uit.

Noordwijkerhout Aanrijding / rijden onder invloed Op zondag 14 december omstreeks 03.35 uur stond een 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Noordwijkerhout stil op de Gieterij om linksaf te slaan. Op dat moment reed een 18-jarige bestuurder van een personenauto uit Voorhout achter hem. De man uit Voorhout was niet meer in staat zijn voertuig tot stilstand te brengen en reed tegen de auto uit Noordwijkerhout aan. Bleek de man uit Voorhout onder invloed te verkeren. De uitslag van de ademanalyse was 485 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de man uit Voorhout wordt proces-verbaal opgemaakt. Beide voertuigen hadden alleen materiële schade.

Hillegom Rijden onder invloed De politie heeft zondagavond 14 december rond 0.00 uur een 34-jarige man uit Hillegom aangehouden. Daarvoor had hij met zijn personenauto op de Van Meerbeekstraat meerdere betonnen paaltjes, een hek en een boom geraakt. Uiteindelijk kwam de auto op de linkerzijkant tot stilstand. Toen de politie arriveerde kroop de bestuurder ongedeerd uit de auto. Hij verklaarde zelf dat hij gedronken had. Hij blies 775 ug/l (limiet 220); zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Lisse Aanrijding onder invloed Op het fietspad langs de Heereweg reden op vrijdag 12 december rond 21.15 uur een 48-jarige fietser uit Lisse en een 18-jarige scooterrijder uit Lisse frontaal tegen elkaar. De fietser werd met een hoofdwond overgebracht naar het LUMC. In verband met het bestaan van het vermoeden dat de fietser onder invloed van alcohol verkeerde liet de politie van hem een bloedproef afnemen. De scooterrijder liep diverse schaafwonden op.

Lisse Rijden onder invloed Op zaterdag 13 december omstreeks 02.15 uur controleerde de politie een 21-jarige bestuurder uit Zoetermeer, op de Meer en Houtstraat. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. De uitslag van de ademanalyse was 845 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

Leiden Onder invloed en te snel De politie heeft zondag 14 december rond 04.20 uur een 40-jarige man uit Zoeterwoude aangehouden. Deze reed met hoge snelheid over de Lammenschansweg. De politie heeft hem een stopteken gegeven en een blaastest afgenomen. De uitslag was 535 ug/l. De man heeft een proces verbaal gekregen voor rijden onder invloed en overschrijding van de maximumsnelheid.

Leiden Drie aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft zondagavond 14 december rond 20.25 drie mannen aangehouden in een woning aan de Roemer Visscherstraat; een 44-jarige Leidenaar, verhuurder van de woning en een 20- en 35-jarige uit Hillegom. De 20-jarige bedreigde de 40-jarige een Leidenaar met een knuppel in zijn eigen woning. De 40-jarige kreeg een klap met de knuppel op zijn achterhoofd en is met een hoofdwond en een hersenschudding per ambulance naar het LUMC vervoerd. Het zou gaan om een geldkwestie.

Leiden Ruziën onder invloed Zondagavond 14 december rond 18.30 trof de politie op de kruising Langegracht en Klokpoort een auto dwars op de kruising aan. In de auto zaten een 30-jarige vrouw uit Warmond en een 22-jarige Leidenaar ruzie te maken. De bestuurster gaf zelf aan gedronken te hebben en blies op het bureau 965 ug/l (limiet 220). Haar rijbewijs werd ingevorderd en zij kreeg een ontzegging van de rijbevoegdheid voor 12 uur.

Leiden Politie houdt verdachten van mishandeling aan De politie hield op vrijdag 12 december rond 17.00 uur op het Levendaal twee 16-jarige jongens uit Leiden aan. Zij werden er van verdacht kort daarvoor op de Lammenschansweg een man te hebben mishandeld. Een getuige meldde dit aan de politie. Aan de hand van het doorgegeven signalement hielden de agenten de twee aan. Tijdens het verhoor bekenden de verdachten een man van tussen de 50 en 60-jaar te hebben geslagen na een woordenwisseling. Het slachtoffer heeft zich echter tot op heden nog niet bij de politie gemeld. De politie zet haar onderzoek voort.

Nieuwkoop Onder invloed en te snel De politie heeft zondag 14 december rond 04.30 uur een 38-jarige man uit De Hoef aangehouden. Deze reed met hoge snelheid over de Provincialeweg N231. De politie heeft hem een stopteken gegeven en een blaastest afgenomen. De uitslag was 445 ug/l. De man heeft een proces verbaal gekregen voor rijden onder invloed en overschrijding van de maximumsnelheid.

Oud Ade Eenzijdige aanrijding / rijden onder invloed Op zaterdag 13 december omstreeks 03.05 uur vond er een eenzijdige aanrijding plaats op de Rijksweg A4 Oostbaan ter hoogte van hectometerpaal 27.5 richting Amsterdam. Een 28-jarige bestuurder uit Rhoon had zijn voertuig niet voortdurend onder controle, wat veroorzaakt werd door aquaplaning. Hij verloor de macht over het stuur kwijt waardoor hij tegen de middengeleiding aankwam en vervolgens midden op de rijbaan tot stilstand kwam. Bestuurder bleek onder invloed te verkeren. De uitslag van de ademanalyse was 415 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur. Zijn voertuig werd weggetakeld vanwege de schade aan de achterzijde.

Ter Aar Rijden onder invloed Tijdens een alcoholcontrole op de Westkanaalweg hield de politie een 45-jarige Pool aan die 815 ug/l blies (limiet 220). Hij kreeg een rijverbod uitgereikt van 10 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zevenhuizen Politie vordert rijbewijs in De politie heeft zondag 14 december rond 04.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige man uit Capelle a/d IJssel. De man reed over de Boslaan toen de politie hem zonder verlichting zag rijden. De ademanalyse wees 620 ug/l uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg en proces verbaal.

Hazerswoude-Rijndijk Rijden onder invloed De politie heeft zondag 14 december rond 05.45 uur een 19-jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag hoe hij vanuit stilstaand met een behoorlijke snelheid ineens slingerend ging rijden en vervolgens zonder reden weer remmen. De ademanalyse wees 540 ug/l uit.

Rijnsaterwoude Rijden onder invloed Op zaterdag 13 december omstreeks 04.15 uur controleerde de politie een 22-jarige bestuurder uit Capelle aan den Ijssel op de provinciale weg N207. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 365 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

Alphen aan den Rijn (Pogingen tot) woninginbraak Bij twee woningen aan de Jeltje de Bosch Kemperstraat is in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 december een poging gedaan in te breken. De werkwijze was in beide gevallen dezelfde. De bewoners missen niets. Zondagmiddag 14 decmber werd ingebroken in een woning aan de Griekenlandstraat. De bewoners missen sieraden en drank.

Alphen aan den Rijn Rijden onder invloed Vrijdag 12 december heeft de politie diverse bestuurders aangehouden in het kader van een alcholocontrole. Aan de Bruins Slotsingel werden twee automobilisten aangehouden. De eerste blies 340 ug/l en kreeg 2 uur rijverbod opgelegd. De tweede blies 235 ug/l en kreeg een rijverbod van 1 uur. Op de Hoorn werd een automobilist aangehouden met 395 ug/l; hij kreeg 3 uur ontzegging van de rijbevoegdheid. De laatste overtreding vond plaats op de Lijsterlaan, 335 ug/l.

Gouda Man vindt onbekend poeder in brievenbus Een bewoner van een flat aan de Graaf Florisweg in Gouda vond zondagmiddag 14 december rond 14.00 uur een enveloppe met wit poeder in zijn brievenbus. Er stond geen adressering op de enveloppe. De man meldde het voorval gelijk aan de politie. Bij een dergelijke vondst wordt een standaardprocedure gehanteerd. Behalve de politie kwam ook de brandweer en een ambulance met een container ter plaatse. De enveloppe met inhoud is afgevoerd naar een onderzoekscentrum in Lelystad. Het onderzoek duurt een aantal dagen, maar een eerste indicatie kon binnen een paar uur afgegeven worden. Deze indicatie vermeldt dat het poeder in principe niet gevaarlijk is. De bewoners van de flat zijn gisterenmiddag voor de zekerheid ontsmet door een douche te nemen.

Gouda Mishandeling Een 45-jarige man uit Gouda werd op vrijdag 12 december rond 18.10 uur bij een benzinestation aan de Goverwellesingel door een nog onbekende man mishandeld. Door schoppen en vuistslagen liep de Gouwenaar een hoofdwond op. Het slachtoffer was getuige was van onenigheid tussen de man en een vrouw die uit de auto van de man probeerde te komen maar daarin hardhandig werd teruggeduwd. Toen de Gouwenaar de vrouw bijsprong door te vragen of hij iemand moest bellen, sloegen de stoppen bij de man door en mishandelde hij de Gouwenaar. Na de mishandeling vertrok hij. De politie is begonnen met een onderzoek.

Gouda Overval op woning Bewoners van een woning aan de Bodegraafsestraatweg werden op vrijdag 12 december rond 18.25 uur bij hun woning overvallen door een nog onbekende man. De man en vrouw, beiden 73-jaar, werden vermoedelijk bij thuiskomst buiten door de overvaller opgewacht. De overvaller maakte bij de overval gebruik van vermoedelijk een vuurwapen. Door het verzet van de man en vrouw brak de overvaller zijn overval af en vluchtte weg. Via het Watergraspad rent hij een bruggetje over het Van Reenenpad op om vervolgens op de Beemdgras uit te komen. Bij de overval is niets buitgemaakt. De mannelijke bewoner raakte door een klap met een hard voorwerp aan het hoofd gewond. De politie is een onderzoek begonnen. Zij roept getuigen op contact met de politie op te nemen.

Gouda Politie herstelt rust na vechtpartij De politie moest op zaterdag 13 december rond 01.00 uur met een kort optreden tegen een groep van ongeveer 15 jongeren op de Zeugstraat de rust herstellen. Tussen de groep en personeel van een uitgaansgelegenheid was onenigheid ontstaan. De groep keerde zich tegen personeel van een uitgaansgelegenheid na ontstane onenigheid. Er werd met hekken en fietsen gegooid. De politie is een onderzoek begonnen naar ieders betrokkenheid.

Nieuwerkerk a/d IJssel Woninginbraken In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 december is op diverse plaatsen ingebroken. In de Van Beethovenlaan bleef het bij een poging, vermoedelijk door de aanwezige hond. Op het Kroonkruid missen de bewoners onder andere huissleutels. Uit een woning aan het Lelieveld zijn munten en geld gestolen; de bewoners waren op vakantie. Bij een woning aan de J.A. Beijerinkstraat zijn pasjes en mobiele telefoons weggehaald. Daar werd de hondenkooi met een hond erin met jassen en dekens ingepakt. Later bleek dat bij een woning aan diezelfde straat een poging tot inbraak is gedaan. De bewoner had een man gezien en kon de politie een signalement van de vermoedelijke dader verstrekken.

Reeuwijk Fietser raakt gewond na voortslepen door bromfietser Een 16-jarige jongen uit Driebruggen liet zich op vrijdag 12 december rond 15.00 uur op de Nieuwenbroeksedijk met zijn fiets voortslepen door een 16-jarige bromfietser uit Waarder. Toen hij de bromfietser los liet raakte hij uit balans en kwam met zijn fiets ten val. Met een hoofdwond werd de Driebruggenaar overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Schoonhoven Beroving op straat Zaterdag 13 december rond 13.15 is een 38-jarige Rotterdammer op de Veerstraat beroofd van een tasje met zojuist gekochte sieraden. De man werd van achteren genaderd door een scooter met daarop twee personen; een daarvan rukte met geweld het tasje met sieraden uit de handen van de Rotterdamse man. De politie heeft bij alle Schoonhovense juweliers afbeeldingen van de juwelen achtergelaten en stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke daders.