Gemeente Son en Breugel


Mogelijke wijziging route Lijn 9 15-12-2003 In De Brug van vorige week hebben wij informatie over de nieuwe dienstregeling van Hermes lijn 9 opgenomen. De route die Hermes vanaf 14 december rijdt, is in de tekening met een zwarte lijn aangegeven. Hermes heeft aangegeven dat in deze route op een aantal plaatsen verkeersremmende maatregelen (opstakels) aanwezig zijn die voor het openbaar vervoer zeer moeilijk te gebruiken zijn. Het gaat om de kruisingen:

Australiëlaan Amerikalaan (Gentiaan);

Piet Heinlaan Evertsenlaan (Breugel);

Piet Heinlaan Doormanlaan Van Gentlaan (Breugel); en

St. Hubertuslaan Verwerstraat Dekkerstraat.

De gemeente gaat deze verkeersremmende maatregelen aanpassen, zodat de bus hier geen hinder zal ondervinden. De uitvoering van deze maatregelen vòòr inwerkingtreding van de nieuwe dienstregeling is helaas niet mogelijk.

Afgelopen zondag en maandag heeft Hermes de bovengenoemde kruisingen stapvoets genomen. Hermes zal bepalen of het verantwoord is voor zowel de passagiers, chauffeurs als de bus, om via de problematische kruispunten te blijven rijden. Het is mogelijk dat de bus bij het uitkomen van deze editie van De Brug een gewijzigde route rijdt. Van deze wijzigingen kunnen wij u nog niet op de hoogte stellen.

Halte bij Catharinaziekenhuis

Vanaf het station in Eindhoven stopt de bus bij de volgende haltes: Catharinaziekenhuis, Ir. Ottenbad en Castillelaan en de Verlengde Huizingalaan.

In Son en Breugel kunt u opstappen bij de volgende haltes: Ekkersrijt 5000 Ekkersrijt 4000 Ekkersrijt 4200 Ekkersrijt 4300 Ekkersrijt 6000 Rijksweg A50 Gentiaanlaan Australiëlaan Aziëlaan Afrikalaan Gentiaanlaan Planetenlaan Piet Heinlaan St. Hubertuslaan Van den Elsenstraat Sterrenbeeldenlaan Astroïdenlaan Evertsenlaan Piet Heinlaan Planetenlaan enz. als tegengesteld aan de route vanaf Eindhoven.

Meer informatie over routewijzigingen

Wij kunnen ons voorstellen dat een eventuele wijziging van bovengenoemde route voor grote verwarring kan zorgen. Wij adviseren u dan ook contact op te nemen met de klantenservice van Hermes, 0900 821 22 08. Of surf naar www.hermes.nl Een folder met informatie over alle gewijzigde buslijnen van Hermes kunt u ophalen bij de receptie in het gemeentehuis.