Ingezonden persbericht PERSBERICHT

Vergelijk.nl lanceert mobiele abonnementen vergelijker

Via een simpele Telewijzer is het mogelijk het goedkoopste GSM abonnement te vinden

Utrecht ­ 15 december 2003 Online prijsvergelijker Vergelijk.nl heeft vandaag haar gratis Telewijzer online gezet. Via het invullen van een paar simpele gegevens over het eigen belgedrag is het mogelijk om het meest voordelige mobiele abonnement op te zoeken. Niet alleen GSM abonnementen maar ook Pre-paid kaarten worden in de vergelijking meegenomen. Alle aanbieders worden getoond en de klant kan zelf een keuze maken uit de getoonde selectie.

Telewijzer De werking van de gratis Telewijzer is heel eenvoudig. De bezoeker vult op basis van zijn of haar bel- en sms/mms gedrag wat gegevens in. Dit kan eenvoudig, uitgebreid of met behulp van een wizard waarbij standaard belprofielen worden ingevuld. De Telewijzer vergelijkt abonnementen en Pre-paid kaarten (zowel zakelijk als privé), waarbij steeds de reeds ingevulde gegevens kunnen worden aangepast. Het is ook mogelijk een telefoon bij het abonnement uit te zoeken. Het resultaat van de vergelijking wordt in zijn geheel getoond, waarbij naar alle telecom aanbieders wordt gekeken. Het huidige abonnement kan ook worden opgegeven, waardoor de bezoeker prima kan zien of hij of zij niet teveel betaald en beter kan overstappen naar een andere aanbieder. De gegevens van de abonnementen worden regelmatig ververst waardoor de bezoeker altijd actuele informatie ziet. De Telewijzer vergelijkt nu alleen het mobiele netwerk, maar binnenkort wordt hier het vaste net aan toegevoegd, evenals het bellen via internet en de kabel.

'De GSM markt is voor de consument nog redelijk complex', aldus Marketing directeur Roland Mulder.' Alle Telco's geven wel een overzicht van hun abonnementen maar een brede vergelijking over alle aanbieders ontbrak. Of was niet compleet omdat bijvoorbeeld Pre-paid buiten de vergelijking werd gelaten. Met onze Telewijzer is dat nu verleden tijd'.

Over Vergelijk.nl Het in Utrecht gevestigde bedrijf is in 2000 opgericht door drie Friese vrienden. Het heeft zich inmiddels ontwikkeld tot één van de grootste vergelijkingssites van Nederland. De site biedt een gemakkelijke manier om diverse producten en diensten te vergelijken op prijs, portikosten en levertijd. Onder meer boeken, cd's, verzekeringen, vluchttarieven en software. De consument kan de voor hem of haar beste leverancier selecteren en daarna product of dienst online bestellen, boeken en betalen via de leverancier die het aanbiedt. Vergelijk.nl verkoopt zelf geen producten.

Vergelijk.nl is een onafhankelijk bedrijf dat wordt gefinancierd door de eigenaren zelf. Zij streeft ernaar zo neutraal mogelijk producten, prijzen en aanbieders te vergelijken. Wel worden alleen producten gepresenteerd van leveranciers waarmee een overeenkomst bestaat. Vergelijk.nl ontvangt gemiddeld 25.000 unieke bezoekers per dag. Vergelijk.nl biedt haar service ook aan in Engeland, Finland en België.

www.vergelijk.nl www.telewijzer.nl



Ingezonden persbericht