Ingezonden persbericht Internet Security Systems lanceert Proventia M50-beveiliging-appliance

Krachtige, kosteneffectieve alles-in-een beveiliging met lage TCO

Capelle a/d IJssel, 15 december 2003 - Internet Security Systems (ISS) lanceert de alles-in-één beveiliging-appliance Proventia M50 als onderdeel van haar strategie om krachtige, kosteneffectieve beveiligingsoplossingen te leveren, die eenvoudig te beheren zijn. De Proventia M50 blokkeert automatisch virussen, ongeautoriseerde netwerktoegang, aanvallen op het netwerk, hackers en hybride bedreigingen zoals SQL Slammer, Code Red en MS Blaster. Bedrijven die de Proventia M50 gebruiken, hoeven niet langer afzonderlijke firewalls voor gateways en netwerken, antivirussoftware en intrusion prevention- en VPN-oplossingen aan te schaffen, te installeren en te onderhouden. De M50 is gebaseerd op het intrusion detection and prevention-systeem van ISS en biedt krachtige beveiliging voor zowel wereldwijd opererende bedrijven en overheden, als lokale vestigingen en middelgrote organisaties.

De Proventia M50 biedt optimale beveiliging in één engine: intrusion detection en prevention, firewall, VPN en gateway-antivirus. Binnenkort kunnen gebruikers van de oplossing met een eenvoudige security content-update ook applicatiebeschermings-, content-filtering- en anti-spam-functionaliteit toevoegen. De vereenvoudigde bescherming die Proventia voor iedere infrastructuurlaag biedt, beëindigt de complexiteit van de huidige legacy-beveiligingsproducten en maakt krachtige bescherming betaalbaar voor elke onderneming.

"De Proventia M50 vervangt diverse stand-alone beveiligingsproducten door één enkele appliance en blokkeert alle typen bedreigingen via één bescherming-engine", zegt Jos Nijsen, Country Manager bij ISS Nederland. "De eenvoudige installatie en onderhoud betekenen een lage total cost of ownership. Bovendien behoort de complexiteit van het werken met verschillende, niet-geïntegreerde beveiligingsoplossingen tot het verleden."

Belangrijkste voordelen van de Proventia M50
- Eenvoudig - Doordat de Proventia M50 beschermt tegen een breed scala van bedreigingen, kunnen gebruikers netwerk en gateways eenvoudiger beveiligen. Het is niet langer nodig verschillende oplossingen te updaten en te onderhouden.
- Intelligent - De Proventia M50 is gebaseerd op een bescherming-engine die het netwerkverkeer maar één keer hoeft te onderzoeken op diverse bedreigingen. Daarnaast ontvangt de oplossing automatisch updates over nieuwe bedreigingen en kwetsbaarheden.
- Kosteneffectief - De Proventia M50 biedt betere bescherming tegen lagere kosten. Gebruikers kunnen zelf kiezen welke beveiligingsfuncties het beste voldoen aan hun eisen.

X-Force-ondersteuning De Proventia M50 ontvangt regelmatig intelligente updates over de meest recente bedreigingen en beveiligingslekken van het X-Force Research & Development Team van ISS. Hierdoor biedt de oplossing altijd bescherming tegen aanvallen nog voordat deze plaatsvinden.

Internet Security Systems, Inc. Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met haar beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico´s voor meer dan 11.000 klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.