Gemeente Almelo

Project De Boodschappenmand winnaar Stadsprijs 2003

Nolda Schepers en Diny Wind van het project de Boodschappenmand zijn winnaar van de Stadsprijs Almelo 2003. Het college van burgemeester en wethouders heeft op voordracht van de commissie Stadsprijs hiertoe besloten. De prijs, bestaande uit een sculptuur, oorkonde en cheque van 2275,-- is vrijdagmiddag 12 december in de Bibliotheek Almelo door loco-burgemeester Anthon Sjoers aan Schepers en Wind overhandigd. Ook de andere genomineerden, de dierenambulance en de heer Witsenburg, oud-voorzitter Stichting Stadsherstel ontvingen een oorkonde uit handen van de loco-burgemeester.

De commissie Stadsprijs is unaniem tot voordracht van de Boodschappenmand voor de Stadsprijs Almelo gekomen. Dit project dat zonder aanzien des persoons, zeer concreet, goed georganiseerd en met grote continuïteit de stille armoede te lijf gaat, is naar onze mening de beste kandidaat voor de Stadsprijs Almelo. De dames Schepers en Wind, geholpen door vrijwilligers en ondersteund door het stichtingbestuur en de gezamenlijke kerken zijn van grote maatschappelijke en sociale waarde voor Almelo. Hoewel we betreuren dat dit nodig is in onze samenleving, verdient dit initiatief grote waardering. Deze praktische, wekelijks terugkerende hulp, kan voor mensen die tussen wal en schip in dreigen te vallen de stimulans zijn verder te gaan, aldus Sonja de Jong, namens de commissie Stadsprijs.

De Stadsprijs bestaat uit een geldbedrag van 2275,-- een sculptuur van kunstenaar Robert Jansen en een oorkonde. De nummers twee en drie ontvingen dit jaar ook een oorkonde. De winnaar bepaalt zelf de bestemming van het bedrag, op voorwaarde dat het geld ten goede komt aan (een belangrijk deel) van de Almelose samenleving. In 2001 ging de Stadsprijs naar de Stichting Profronde Almelo. Eerdere winnaars zijn Jan Krol (1997) voor zijn werk voor en namens de bibliotheek en Ineke Pezie (1999) vanwege haar niet aflatende inzet en bemoeienis voor de realisatie van het Mans Kapbaargproject. De gemeente Almelo heeft de Stadsprijs ingesteld per 1 juli 1997. Deze prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt.

De commissie Stadsprijs bestaat uit de volgende zes leden:
- Voorzitter: mevrouw. S. de Jong (Sonja)
- Mevrouw X. van Woudenbergh (Xandrine)
- De heer L.G.H. Bosch (Leo)
- De heer G.H. Kamphuis (Henk)
- De heer J. Smeenk (Hans)
- Mevrouw J.C. Zielhuis-Nagel (Jolanda)
- Secretariaat: mevrouw I. Afink-Püper (Irene)