BedrijfsautoRAI

15-12-2003

Atego automaat voor Deli XL

Deli XL wil de meest klantgerichte, toonaangevende en professionele foodservice groothandel zijn. Daarbij is betrouwbaarheid een cruciale factor. De ruim 35.000 verschillende vers- en diepvriesproducten, kruidenierswaren en non-foodproducten moeten immers steeds op tijd bij de 30.000 klanten afgeleverd worden.

Om alle goederen volgens afspraak af te leveren maakt Deli XL gebruik van ongeveer 200 Mercedes-Benz bedrijfswagens, waarvan 75 Atego distributievoertuigen. Recentelijk heeft Deli XL de eerste Atego met automatische transmissie in gebruik genomen.

De Atego Automaat verhoogt het comfort van de chauffeurs, die soms wel meer dan 20 afleveradressen per dag hebben. Doordat de chauffeur wordt ontlast van het koppelen en schakelen heeft hij meer rust en kan hij zich beter op het verkeer concentreren.

Deli XL verwacht dat de chauffeurs hierdoor langer plezier in hun werk houden en dat het ziekteverzuim nog verder teruggedrongen kan worden. Ook verwacht men dat de efficiency verbeterd wordt door een afname van het aantal schadegevallen en een reductie van de onderhoudskosten. Om die reden zullen in principe binnen een tijdsbestek van acht jaar alle huidige Ategos worden vervangen door een nieuwe Atego voorzien van een automaat.