Dienstenbond CNV

Sociaal plan Falck Airport Security toch akkoord 15-12-2003

De drie ledenvergaderingen op Schiphol in november hebben toch instemming opgeleverd met het sociaal plan voor Fase 4. Een uitslag die wij ook bekend hebben gemaakt aan de leidinggevenden.

De ledenvergaderingen zijn overigens zeer matig bezocht. En dat terwijl juist op deze vergaderingen het finale oordeel werd gevraagd. Een eerder principe-akkoord was door de leden afgewezen. De aangebrachte verbeteringen trokken in ieder geval een meerderheid van de aanwezigen over de streep.

De collegas die volhardden in afwijzing, waren vooral collegas die op het maximum van schaal 4 zitten. Voor hen is de afbouw pijnlijk en dat erkennen we ook. In de ledenvergaderingen is ook aangegeven dat er met onderhandelen niet meer uitgesleept kon worden. Het alternatief (actievoeren) kan alleen als leden massaal van zich laten horen. Dat was op 19 november niet het geval. Wel is door de CNV Dienstenbond de situatie nogmaals aangekaart, dat het hier toch om collegas gaat die al vele jaren hun energie in het bedrijf hebben gestoken. Er zou, volgens ons, ook zeer goed een combinatie kunnen worden gemaakt met de nieuwe 'taak' van aanspreekpunt. Zonder financiële waardering extra verantwoordelijkheid dragen blijkt in de praktijk slecht te werken. Daarom is de suggestie gedaan om de groep die in schaal 4S14 is ingeschaald tot aanspreekpunt te benoemen, met behoud van het oude salaris. Deze oproep is door uw leiding niet opgevolgd.

Ondanks de bezwaren van deze groep, is er dus formeel nu wel een sociaal plan tot stand gekomen. Dat daarbij niet alle frustratie is opgelost, achten we de verantwoordelijkheid van het bedrijf.

Functiewaardering Voor de uitvoerende functies is een start gemaakt met functiewaardering. Dit is ook afgesproken in de laatste CAO, maar de uitvoering lag lange tijd stil. Falck zal gebruik maken van hetzelfde systeem (HAY) dat ook is gebruikt voor beschrijving en weging van de niet-uitvoerende functies. Op 17 december as. wordt voor het eerst over de beschrijving en weging van de functies gesproken tussen Falck, CNV Dienstenbond en andere bonden.

Informatie Meer weten? Neem voor vragen of suggesties contact op met de onderhandelaar namens de CNV Dienstenbond, Harry Gerding, tel: (023)5651052 of email: h.gerding@cnvdibo.nl.

Tenslotte Collegas die nog geen lid zijn kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via tel: (023)5651052. Bovendien geldt nog steeds ons speciale aanbod voor de collegas van Falck Airport Security: Nu lid worden betekent direct één uur gratis juridisch advies

Voor collegas die nog geen lid zijn en met juridische vragen zitten, maken we het extra aantrekkelijk om nu lid te worden van de CNV Dienstenbond. Bij aanmelding mét een juridische vraag of probleem, kunnen we hen direct één uur kosteloos juridisch advies aanbieden. De overige voorwaarden voor lidmaatschap blijven van toepassing.

Zo levert het lidmaatschap van de CNV Dienstenbond wel heel erg snel voordeel op! Deze actie geldt voor juridische vragen die te maken hebben met de reorganisatie Fase 4 en is nog geldig in de maand december.