Dienstenbond CNV

Sociaal plan ASR met unieke afspraak 15-12-2003

Op 2 december jl. hebben de CNV Dienstenbond, haar collega-vakorganisaties en Fortis ASR een principe-akkoord afgesproken met betrekking tot een nieuw sociaal plan. Conform de wens van de ledenvergadering hebben wij ingezet op het aan het werk blijven. Daarover hebben wij een unieke afspraak gemaakt. Het principe-akkoord leggen wij met een positief advies aan u voor. U kunt tot 19 december 2003 hierover stemmen.

Belangrijkste en meest unieke afspraak is de afspraak rondom het behoud van werk. Het volgende is afgesproken:
* Bij het ontstaan van boventalligheid is er sprake van 3 fases. Tijdens fase 1 wordt gedurende 6 maanden, terwijl betrokkene nog in dienst is bij Fortis ASR, getracht werk te vinden met behulp van professionele ondersteuning. Na deze fase wordt de arbeidsovereenkomst met Fortis ASR beëindigd met een bepaalde vergoeding, afhankelijk van leeftijd.
* Tijdens fase 2 kan betrokkene na fase 1 opteren voor extra begeleiding en bemiddeling op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met een externe (detacherings)organisatie. Afhankelijk van leeftijd en dienstjaren wordt de termijn van het contract bepaald. Doel is om (vast) werk te vinden gedurende deze periode. In principe heeft men dan recht op 80% van het salaris als men niet gedetacheerd wordt. Bij detachering is er sprake van 100%. De vergoeding zal daarvoor, indien nodig, gebruikt worden.
* Mocht er onverhoopt na die periode nog geen ander werk zijn gevonden, dan gaat fase 3 in. In fase 3 kan men opteren voor een contract voor onbepaalde tijd met de externe (detacherings)organisatie tegen de voorwaarden van de CAO voor het Uitzendwezen. Leden hebben in die ledenvergadering zich voor deze optie massaal uitgesproken en wij zijn dan ook blij dat wij hierover een afspraak hebben kunnen maken. Immers ons uitgangspunt aan het werk blijven wordt hiermee gehonoreerd.

Reistijd Een andere afspraak is dat men tot salarisgroep 7 bij meer dan 1,5 uur reistijd niet gedwongen kan worden met het werk mee te gaan bij standplaatswijziging. Verder blijft de regeling van vrijwillig vertrek bij boventalligheid voor medewerkers van 58 jaar en ouder bestaan.

Positief advies Voor de tekst van het concept-sociaal plan verwijzen wij u naar de HRM-site van Fortis ASR. Wij leggen het principe-akkoord sociaal plan Fortis ASR met een positief advies aan u voor. U, als lid, kunt tot 19 december 2003 stemmen met het stemformulier dat u thuis gestuurd heeft gekregen.

Vragen? Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga, tel: (023)5651052 of email i.wiersinga@cnvdibo.nl.