Politie Zuid-Holland-Zuid

15/12 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

15-12-2003 - Persberichten District I

BEROVING DORDRECHT- Een man is beroofd. Deze 23-jarige medewerker van een belwinkel aan het Admiraalsplein sloot op zondagavond 14 december de winkel af. Toen hij zich buiten de winkel bevond, kwamen uit de Admiraalstraat twee mannen aan. Zij bedreigden de man met een vuurwapen. Onder bedreiging gaf hij een tas met mobiele telefoons en belkaarten af. De mannen gingen er daarna snel vandoor. Het slachtoffer schakelde de politie in. De politie zocht de omgeving af. Van de daders ontbrak elk spoor. De politie zet het onderzoek voort.

BRAND DORDRECHT- In een woning aan de Vincent van Goghstraat is brand uitgebroken. Op zondagavond 14 december ontstond de brand vermoedelijk door een pannetje op het vuur. Toen de brandweer kwam, bevonden de bewoners zich al buiten. De twee bewoners en hun baby zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel in verband met ingeademde rook. In de woning bevonden zich nog enkele katten. De brandweer heeft de katten uit de woning gehaald. De katten waren echter gestikt. De dierenambulance kwam ter plaatse. De brand is niet uitgeslagen en was relatief snel onder controle. Er was veel rookschade in de woning. De woning is afgedicht.

INBREKER AANGEHOUDEN DORDRECHT- Een 42-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. In de nacht van zondag op maandag werd gepoogd in te breken in een woning aan de Mariannestraat. Een getuige meldde dat een man met een fiets aan zijn hand zou zijn weggelopen. De politie zag een man die volledig aan het signalement voldeed met een fiets aan zijn hand lopen op de Spuiboulevard. De man werd aangehouden en ingesloten.

ALCOHOL DORDRECHT- Een 60-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. De man reed op zondagavond 14 december op de Noordendijk. Hij bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man kreeg een rijverbod van 3 uur. *Een 22-jarige man uit Dordrecht werd in de nacht van zondag op maandag 15 december aangehouden op de M Harpertsz Trompweg. De man bleek tevens teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Hij was al eerder voor dit vergrijp aangehouden. De man mag voorlopig niet meer rijden.