Novem


15-12-2003 verslag netwerkbijeenkomst Maatschappelijk verantwoord consumeren

Onderaan deze pagina vindt u het verslag van de netwerkbijeenkomst "Maatschappelijk verantwoord consumeren' op 30 oktober. Tijdens de werksessies hebben de deelnemers gediscussiëerd over de activiteiten voor 2004, er zijn veel waardevolle ideeën ingebracht. Met als resultaat de volgende agenda voor 2004:
* In 2004 gaan we intensiever samenwerken met andere overheidsprogramma's die met vergelijkbare onderwerpen bezig zijn, met name Leren voor Duurzame Ontwikkeling, STAP en BANS.
* We gaan kwaliteitscirkels organiseren rond één of twee onderwerpen die door de overheden worden aangedragen. Een kwaliteitscirkel is een tijdelijke samenwerking tussen een aantal gemeenten/provincies/waterschappen die gezamenlijk een project gaan opzetten en uitvoeren. Dit kan een nieuw project zijn, maar ook het opschalen van een succesvol bestaand project.
* En we gaan weer een netwerkbijeenkomst organiseren, waarin o.a. de resultaten van de kwaliteitscirkels gepresenteerd gaan worden.
* En natuurlijk blijft de website 'Consumptie in Beeld' in de lucht, www.consumptie.novem.nl en houden we onze pagina met informatie over het thema 'maatschappelijk verantwoord consumeren' op deze site van het programma.

In januari krijgen de leden van het netwerk 'Maatschappelijk verantwoord consumeren' weer bericht van ons. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten dan kunt u zich aanmelden voor dit netwerk bij Carla Neefs, c.neefs@novem.nl.

Mocht u reeds nu een idee hebben voor een thema voor een kwaliteitscirkel, laat het ons weten door een mail te sturen aan Carla Neefs, c.neefs@novem.nl.