Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (15/12)

Tilburg, 15 december 2003.

Verlichtingscontroles leveren 1143 bekeuringen op

TILBURG - In het kader van de operationele korpsdagen heeft de politie Midden en West Brabant de afgelopen twee weken fietsers gecontroleerd op de verlichting van hun vervoermiddel.

In district Tilburg heeft deze controle in totaal 1143 bekeuringen opgeleverd. Per team ziet het aantal bekeuringen alsvolgt uit: Team Oisterwijk 60 Team Tilburg West 265 Team Tilburg Noord 139 Team Binnenstad 242 Team Wilhelminapark 252 Team Leijdal 185

In de weken 3 en 4 van het nieuwe jaar wordt de verlichtingscontrole weer hervat.

OISTERWIJK - Aan de Gasthuisstraat hebben agenten gisteravond drie fietsers op de bon geslingerd. Ondanks het bar slechte weer reden zij toch zonder licht.

TILBURG - Aan de Goirleseweg hebben agenten vanmorgen vier weggebruikers (fietser en bromfietsers) bekeurd omdat de verlichting van hun voertuig defect was.

Slachtoffer dodelijke aanrijding komt uit Breda

TILBURG - Het slachtoffer dat gistermiddag rond vijf over halfvijf bij een verkeersongeval op de Rijksweg A58 om het leven kwam is een 61-jarige inwoner van Breda. Zoals wij eerder hebben gemeld raakte de man, die met zijn auto in de richting van Breda reed, de macht over het stuur van zijn auto kwijt omdat hij vermoedelijk met de wielen van zijn auto in de berm terecht kwam. Bij het corrigeren van zijn voertuig raakte de man met zijn auto van de weg en botste in de berm op een metalen pilaar van de rijstrooksignalering. De man raakte bij de aanrijding bekneld en overleed ter plaatse.

Brand in woning

TILBURG - In een woning aan de Europalaan, is gisteravond rond tien over tien brand uitgebroken. Het betrof een felle binnenbrand. De zes personen die bij het uitbreken van de brand in de woning aanwezig waren konden zich tijdig in veiligheid brengen. De woningen van de buren zijn, in verband met de brand en de hevige rookontwikkeling die daarmee gepaard ging, ontruimd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De schade die is ontstaan is groot en over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend. Personeel van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek (FTO) stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Agenten pakken inbrekers op

Tilburg - Aan de Kalenbergplaats hebben agenten vannacht drie inbrekers aangehouden. Het zijn twee mannen uit Roosendaal (20 en 31) en een man uit Bergen op Zoom (37). Agenten troffen het drietal aan in een auto waarin inbrekerswerktuigen lagen. Verder hadden de agenten gezien dat de auto was wegreden vanaf de Heyhoefpromenade. Als ze daar een onderzoek instellen treffen de agenten verse braaksporen aan bij een bedrijf. Het drietal is ingesloten en de auto waarmede ze zich verplaatsten heeft de politie inbeslag genomen.

Agenten pakken fietsendief op

TILBURG - Agenten hebben vanmorgen aan de Spoorlaan een 46-jarige man uit Tilburg aangehouden. Servicemedewerkers van het Centraal Station zagen de diefstal plegen waarschuwden de politie en deze pakten de dief in de kraag.

Tilburgs meisje van tas beroofd

TILBURG - Twee nog onbekende jongens, die op een knalgele bromscooter reden, hebben vanmorgen aan de Piusstraat een 17-jarig Tilburgs meisje van haar tas beroofd. Het meisje fietste naar haar werk en in de Piusstraat trok een van de jongens op de bromscooter de tas van haar schouder. In de tas zat een portemonnee met diverse pasjes.
---
Agenten pakken man op voor huisvredebreuk

TILBURG - Aan de Generaal Winkelmanstraat hebben agenten vanmorgen rond halfelf een 48-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij pleegde huisvredebreuk bij het verzorgingstehuis Het Laar. Tot 6 januari 2004 heeft de Tilburger een algeheel toegangsverbod tot deze zorginstelling.

Bron: Carel Bouman