Ingezonden persbericht decembernummer van het vakblad Uitvaart

Uitvaartverzorger Volendamramp: 'Ons is nooit iets gevraagd'

Bijna drie jaar geleden werd Nederland op nieuwjaarsmorgen opgeschrikt door de ramp in Volendam. Brand in Het Hemeltje. Het populaire café van Jan Veerman was op dat moment tot aan de nok toe gevuld met feestende jongeren. Uiteindelijk overleden veertien van hen aan de gevolgen van de brand. Zo'n honderddertig mensen liepen lichte tot zeer ernstige brandwonden op. Jonge mensen, waarvan een deel voor altijd gehandicapt door het leven zal gaan.

Uitvaartondernemer Johan Schokker was zeer nauw betrokken bij de hulpverlening. Het was een ingrijpende ervaring, waar Johan Schokker en zijn vrouw Geer het drie jaar na dato nog steeds moeilijk hebben, mede door het gebrek aan nazorg. "Voor de brandweerlui en de politie waren de dag erna al psychologen aanwezig. Maar ons is nooit iets gevraagd", zegt Johan Schokker in een interview in het komende nummer van Uitvaart.

In het decembernummer van Uitvaart vertellen uitvaartondernemer Johan Schokker en zijn vrouw Geer voor het eerst hun verhaal. Het interview is gehouden naar aanleiding van het verschijnen van een indrukwekkend boek met het verhaal van vier hulpverleners waaronder Schokker - die betrokken waren bij de hulp aan de slachtoffers.

Het boek met als titel 'De Skrauw' (Volendams voor 'de schreeuw') is voor abonnees van Uitvaart met een speciale korting verkrijgbaar. Meer hierover in het decembernummer van het vakblad Uitvaart.

Redactie Uitvaart T +31 30 272 02 51 F +31 30 272 37 82 E redactie@uitvaartmedia.com

Postbus 15026 3501 BA Utrecht The Netherlands