Dienstenbond CNV

Onderhandelingsresultaat over nieuwe CAO Axent 15-12-2003

Op 12 december 2003 hebben de CNV Dienstenbond en Axent een onderhandelingsresultaat bereikt voor de nieuwe CAO voor de verzekeraar. Dit resultaat is in zoverre historisch te noemen omdat dit waarschijnlijk de laatste CAO wordt voor Axent/ Aegon.

De CNV Dienstenbond is niet ontevreden over de afspraken over de hoogte van de structurele loonsverhoging, de kinderopvang en de internationale collegialiteit. Daarnaast zijn wij te spreken over de afspraak over de studiecommissie voor de beloning van het UVL-product omdat wij menen dat dit in de gegeven omstandigheden een redelijke oplossing is. Hieronder geven wij de hoofdpunten van het akkoord weer.
* Per 1 december 2003 ontvangt u een salarisverhoging van 2,5%;
* De afspraken blijven gedurende de looptijd van de CAO (tot 1 juni 2004) van toepassing;
* Wij hebben een veer moeten laten wat betreft de pensioenproblematiek, maar ook op dit dossier hebben wij de schade weten te beperken;
* Over de beloningssystematiek voor de UVL-produkten van de buitendienst bestaat er tussen partijen een diep verschil van inzicht. De CNV Dienstenbond en Axent verschillen hierin zoveel van mening dat wij er niet gedurende de CAO-onderhandelingen zijn uitgekomen. Om deze reden is afgesproken om een commissie in te stellen die met mogelijke oplossingen moet komen. De vakbonden en de werkgever wijzen voor deze commissie ieder een lid aan. De commissie staat onder leiding van een onafhankelijk voorzitter, die inmiddels door partijen is benoemd. Half april komt deze commissie met een aantal oplossingen die dan onderwerp zijn van discussie tussen CAO-partijen.

Wij verzoeken u, als lid van CNV Dienstenbond, op het toegestuurde formulier aan te geven of u al dan niet instemt met het onderhandelingsresultaat. Zoals hierboven al opgemerkt zijn wij niet ontevreden over het resultaat en beschouwen het, gezien ook de afspraken in de Verzekerings-CAO, als het maximaal haalbare. Wij kunnen dan ook niet anders dan u te adviseren met het resultaat in te stemmen. Wilt u uw formulier vóór 23 december 2003 terugsturen?

Vragen? Voor vragen en/of opmerkingen over Axent kunt u terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker, tel: (035)6460580. Voor vragen over de bewegingen binnen Aegon kunt u terecht bij Gert-Jan Seffinga, tel: (0512)5834400 of Ahmed Kansouh, tel: (010)2651111.