Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (15/12)

Breda maandag 15 december 2003

Agressief gedrag na aanrijding met blikschade Belg aangehouden na bedreiging politieagent

BREDA: Zondagmiddag rond 15:00 uur heeft de politie een 28-jarige inwoner van Anderlecht (B) aangehouden. De politie was ter assistentie geroepen op de kruising Claudius Prinsenlaan/Chasseveld bij een aanrijding met blikschade tussen twee personenautos, waaronder die van de Belg. Bij het ter plaatse komen van enkele politieagenten gedroeg de man zich direct agressief en wenste niet mee te werken. Zo weigerde de man op aanwijzen van de politie zijn auto te verplaatsen om de kruising weer vrij te krijgen. De Belg gedroeg zich ook tegen de andere partij van de aanrijding, een 46-jarige inwoner van Breda, erg vervelend. Toen een agent hem hierop aansprak gaf hij een klap tegen de bovenarm en nam een bokshouding aan. De man is vervolgens met verzet door de politie aangehouden.

Vuurwapen Tijdens de rit naar het politiebureau maakte de Belg zich zorgen om zijn auto. Volgens de man lag daar een groot geldbedrag in. Toen de politie dit natrok vond zij geen geld, maar wel een vuurwapen in de auto. Het wapen is in beslag genomen. Op het bureau moest de man ook een ademanalyse ondergaan, omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed gereden had. Uit de test bleek dat hij een alcoholpercentage van 235 ug/l had. De politie maakt tegen de Belg proces-verbaal op voor verboden wapenbezit, mishandeling, verzet tijdens de aanhouding en het rijden onder invloed. In de loop van de avond is hij heengezonden met een AU-dagvaarding.

Inbraak bedrijf

KLUNDERT: Bij een slijterij in het winkelcentrum aan de Doorsteek is zondagnacht ingebroken. De dader heeft een gat in het dak gezaagd om binnen te komen. Uit de winkel is een klein bedrag aan wisselgeld gestolen. De Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie stelt een onderzoek in.

Politie arresteert man aan na bedreigingen

BREDA: Zondagmiddag rond 15:15 uur heeft de politie een 32-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man had eerder aan de Tolbrugstraat de eigenaar van een winkel met een mes bedreigd en tegen diens winkelruit aangeslagen. Toen hij daar met enkele omstanders op reageerden trok de Bredanaar een mes. Bij aankomst vond de politie bij een fouillering het mes nog in zijn jaszak. Het zakmes is in beslag genomen. De man is in verzekering gesteld.

Fietsen gestolen bij inbraak in schuurtjes

PRINSENBEEK: Afgelopen dagen is er in Prinsenbeek in drie schuren ingebroken. Aan de Hooimade, de Schotenhof en de Brabantstraat heeft de dader de deur van de schuurtjes opengebroken en in totaal vier fietsen gestolen. De eigenaren hebben aangifte gedaan van inbraak.

Man aangehouden na huisvredebreuk

BREDA: Op de Diksmuidestraat is zondagmiddag een 33-jarige inwoner van Hoogstraten aangehouden. De man was tegen de wil van zijn ex-vriendin haar woning binnengedrongen. Na verhoor is hij in de loop van de middag heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Gestolen auto aangetroffen

BREDA: Een politiesurveillance heeft zondagavond op de Hendrik Berlagestraat een gestolen personenauto aangetroffen. De auto werd afgelopen zaterdag op de Mgr. Leijtenstraat gestolen. In de auto zaten drie jongens die bij het zien van de politie uit de auto stapten en op de vlucht sloegen. Een zoektocht naar hen leverde niets op. Een jongen die bijna door de politie kon worden gepakt, werd door een vriend op een scooter gered. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak bij tuincentrum

BREDA: Bij een tuincentrum aan de Terheijdenseweg is zondagnacht ingebroken. De dader heeft aan de achterzijde van het bedrijf een hek verbogen en heeft de achterdeur opengebroken om het pand binnen te komen. Uit het kantoor is een kluis meegenomen. In de kluis zaten waardepapieren en een klein geldbedrag. De Unit Forensisch Technisch Onderzoek stelt een onderzoek in.

Rijsbergenaar bekent 43 brandstichtingen

BREDA- De 43 jarige Rijsbergenaar, die eind november werd aangehouden omdat hij verdacht werd van de brandstichting van het gebouw van de brandweerkazerne in zijn woonplaats heeft inmiddels een groot aantal andere branden bekend. Tot nu toe gaat het om 43 branden, waaronder in Rijsbergen, Etten-Leur en Breda. De verdachte zit nog in bewaring. Motief voor zijn daden kan de man niet geven.

Coniferen, klikos, schuurtjes en afvalcontainers waren het voornaamste doelwit, die de 43 jarige man uit Rijsbergen in brand stak. In een enkel geval ging het ook om een groter pand, zoals een begin van brand bij een school in Rijsbergen. Zo bekende hij 10 brandstichtingen in Rijsbergen en Zundert, 18 in Etten-Leur en 15 in Breda. De man gaf toe ook in delen van de wijk Brabantpark actief te zijn geweest. De politie kampte de laatste tijd met tientallen branden in deze wijk en was met een rechercheonderzoek gestart op zoek naar de dader. De politie onderzoekt thans om welke branden het precies gaat. Het verhoor van de verdachte is nog niet afgerond. Het onderzoek duurt nog voort.

Politieteam Moerdijk en KMAR brigade Gilze-Rijen gaan samenwerken op industrieterrein Moerdijk

MOERDIJK - Vanaf 7 januari 2004 gaat de politie van het team Moerdijk en Koninklijke Marechaussee brigade Gilze-Rijen intensiever samenwerken op het industrieterrein Moerdijk. Vanaf die datum leveren beide organisaties opsporingsambtenaren om samen het toezicht op het uitgestrekte industrieterrein Moerdijk met zijn zeehavens te vergroten. Doel van de samenwerking is meer inzicht te krijgen op mogelijk criminele activiteiten, dan wel strafbare feiten op het gebied van grensbewaking. De samenwerking zal vooral bestaan uit intensivering van de surveillances. Het stelt tevens beide organisaties in de gelegenheid om ieders taken beter te leren kennen. Het project wordt na een half jaar geëvalueerd. Per jaar bezoeken zo rond de 1600 zee- en 7000 binnenvaartschepen de Moerdijkse haven.

Landbrouwer zwaar gewond na val van berg stro

HEIJNINGEN- Een 49 jarige landbouwer is vanmiddag rond 13.00 uur op zijn land aan de Volkerakweg in Heijningen zwaar gewond geraakt toen hij door nog onbekende oorzaak van een vijf meter opgestapelde berg stro viel. De man was vermoedelijk bezig een dekzeil over het stro te trekken toen hij viel. Politie, ambulance en traumahelikopter kwamen ter plaatse voor eerste hulp. Onder politiebegeleiding is de man overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam. De man is vermoedelijk op zijn hoofd terecht gekomen. Over de aard van het letsel is niets nader bekend.

Inbraak in auto

ZEVENBERGEN: Maandagmorgen heeft een 37-jarige inwoner van Pernis aangifte gedaan van inbraak in zijn personenauto. De auto stond afgelopen nacht geparkeerd op de Vogelwei. De dader heeft een ruit ingeslagen en een radio-/CD-speler, een zwarte lederen jas, een fototoestel en kerstversieringen buit gemaakt. Ook op het Visserswiel werd zondagnacht ingebroken in een geparkeerde personenauto. De dader heeft ook hier een radio-/CD-speler gestolen.

Aantreffen gestolen voertuig

NOORDHOEK: Zaterdag is op de Vlietweg een gestolen personenauto teruggevonden. De auto was in Dordrecht gestolen en geheel gestript. aangetroffen, welke geheel was gestript. De eigenaar van de auto is in kennis gesteld.

Politie houdt man aan na mishandeling

FIJNAART: Zaterdagnacht is een 39-jarige inwoner van Fijnaart aangehouden na een mishandeling in een cafe op de Kadedijk. De man had een 36-jarige plaatsgenoot van hem na een onenigheid een klap op zijn gezicht gegeven. De politie kon de Fijnaarder in de Voorstraat aanhouden op aanwijzen van het slachtoffer. Na verhoor is hem een transactie aangeboden van 220 Euro. De man heeft de boete direct betaald. Hij is zondagmiddag heengezonden.

Autobestuurder gewond na aanrijden gans

ZEVENBERGEN: Maandagochtend rond 04.00 uur vond op de Rijksweg A17 ter hoogte van Zevenbergen een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 40-jarige automobilist uit Oudenbosch zag een gans op de weg te laat om deze ontwijken. Hij reed op dit beest in en verloor de macht over het stuur. De auto raakte in een slib, draaide om zijn as en botste tegen de vangrail. De man is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal. De auto is door een bergingsbedrijf getakeld. De toestand van de gans is niet bekend.

Snelkraak modezaak

BAARLE-NASSAU: Bij een snelkraak in een modewinkel aan de Alphenseweg zijn maandagmorgen rond 05:30 uur een aantal herenkostuums buitgemaakt. De dader(s) heeft de winkelruit ingegooid met een betonnen hekstaander. Door het gat in de ruit kon hij in de winkel komen en heeft de kledingsstukken van een rek gehaald. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: Henk Snepvangers