Politie Midden- en West Brabant

Team Leijdal lost 19 zaken op

Tilburg, 15 december 2003.

TILBURG - Met de aanhoudingen van drie verdachten, een Bredanaar (31), een Tilburger (28) en een man die zonder vaste woon of verblijfplaats is (26) heeft het politieteam Leijdal in totaal 19 zaken opgelost.

Deze feiten, die tussen 18 en 23 november werden gepleegd betreffen 15 diefstallen van telefoonkaarten bij benzinestations, 2 winkeldiefstallen en 2 autodiefstallen die in Breda zijn gepleegd. De telefoonkaarten werden onder andere weggehaald bij tankstations aan de Ringbaan Zuid, de Kempenbaan, de Spoorlaan en de Noordhoekring te Tilburg.

De zaak kwam aan het rollen toen op 23 november jl. de 26-jarige verdachte op heterdaad werd aangehouden bij een tankstation aan de Kempenbaan waar hij er met telefoonkaarten vandoor wilde gaan. De pompbediende was de man echter te snel af en wist hem op te sluiten in het winkelgedeelte en was het voor de gewaarschuwde politie een koud kunstje om de man te arresteren.

Uit het onderzoek dat na de aanhouding van de 26-jarige verdachte werd ingesteld, bleken er nog twee verdachten in het complot te zitten. Met de Bredanaar en de Tilburger pleegde de aangehouden verschillende diefstallen. De telefoonkaarten werden door het drietal geruild tegen drugs. Na onderzoek in de woning van deze dealer werd geld en cocaïne aangetroffen. Dit betreft een 23-jarige Tilburger.

Van de aangehouden verdachten werden er twee (de Bredanaar en de man zonder vaste woon- of verblijfplaats) voorgeleid bij de rechter Commissaris. Zij bevinden zich nog in voorlopige hechtenis.

Bron: Carel Bouman