De Unie


PinkRoccade - Principeakkoord Sociaal Plan

15 december 2003 - De afgelopen periode hebben de vakbonden intensief onderhandeld over verlenging van het Sociaal Plan. De moeizame onderhandelingen zijn nu met een akkoord afgesloten.

Een principe akkoord In dit kader zijn nieuwe regelingen toegevoegd die de concentratie van vestigingsplaatsen binnen het concern moeten begeleiden. We praten dan over zaken als wat is een passende functie en wat gebeurt er met een langere reistijd. Antwoorden op dit soort vragen worden steeds belangrijker nu de sectoren binnen PinkRoccade vorm gaan krijgen. De huidige ontwikkelingen bij de vorming van PRInS zijn hiervan een levende illustratie.

De moeizame onderhandelingen zijn nu met een akkoord afgesloten. Moeizame onderhandelingen omdat PinkRoccade optimaal wil profiteren van de concentratie binnen het concern en eigenlijk niet bereid lijkt om extra kosten mee te nemen. Toch zijn we er uiteindelijk uitgekomen met een Sociaal Plan 2004 dat de toets der kritiek kan doorstaan. Daarbij merken wij op dat dit naar onze overtuiging het maximaal haalbare is. We leggen het hierbij positief aan u ter stemming voor.

De hoofdpunten De huidige regelingen uit het bestaande Sociaal Plan zijn onveranderd gebleven. Toegevoegd zijn nieuwe afspraken die betrekking hebben op de (gedwongen) interne mobiliteit.
1. Passende functie Als een passende functie wordt beschouwd een functie die binnen 75 minuten enkele reis van woning naar werk ligt. Dit wordt gemeten met de ANWB-routeplanner (eigen vervoer van deur-deur). Wordt uw werk verplaatst, en valt dit binnen de grens van 75 minuten enkele reis, dan bent u in principe verplicht het werk te volgen. Wordt uw reisduur langer dan 75 minuten, dan beschouwen we dit niet meer als passende functie. U heeft dan het recht, maar niet de plicht, het werk te volgen.
2. Vergoeding reistijd als overgangsmaatregel De verlenging van reistijd wordt voor een periode van maximaal 1,5 jaar gecompenseerd door de extra reistijd boven de absolute drempels 45 en 75 minuten enkele reis uit te betalen. Dit betekent bijvoorbeeld het volgende:
+ Is uw huidige reistijd 10 minuten enkele reis en wordt het 35 minuten, dan krijgt u geen compensatie (onder de grens van 45 minuten).
+ Is uw huidige reistijd 10 minuten enkele reis en wordt het 50 minuten, dan krijgt u (50 45) 5 minuten uitbetaald als werktijd.
+ Is uw huidige reistijd 50 minuten en wordt het 60 minuten, dan krijgt u niets uitbetaald (u reisde al 45 minuten en overschrijdt de 75 minuten-grens niet).
+ Is uw huidige reistijd 50 minuten en wordt het 80 minuten, dan krijgt u (80 75) 5 minuten uitbetaald als werktijd. Hiermee hebben we geregeld dat mensen die nu een korte reistijd hebben en meer dan 45 minuten enkele reis krijgen, wel een compensatie krijgen.
+ Voor mensen die al lang reizen (meer dan 45 minuten) maar nog langer moeten gaan reizen geldt dat ze altijd compensatie krijgen voor de reistijd boven 75 minuten.
+ Is uw huidige reistijd 90 minuten en blijft het 90 minuten, dan krijgt u geen compensatie (geen extra reistijd).
+ Is uw huidige reistijd 90 minuten en wordt het 100 minuten, dan krijgt u 10 minuten uitbetaald als werktijd (namelijk de extra reistijd boven de 75 minuten).
3. Extra reiskosten en verhuiskostenregeling Extra reiskosten worden 3 jaar lang volgens een aflopende staffel vergoed. Wanneer de reistijd meer dan 60 minuten bedraagt, kan van de vernieuwde verhuiskostenregeling gebruik worden gemaakt.
4. Hardheidsclausule en begeleidingscommissie Ook het begrip passende functie is onder de hardheidsclausule gebracht. De beoordeling van individueel onbillijke situaties worden ook onder deze clausule gebracht. Een hardheidsclausule commissie, bestaande uit vakbondsbestuurders, HR en management, neemt deze taak op zich. De Begeleidingscommissie wordt nieuw samengesteld en beoordeelt zowel dit Sociaal Plan als andere lopende Plannen.

Tekst Sociaal Plan De volledige tekst is vanaf woensdag 10 december te vinden op Synergy. Heeft u geen toegang tot Synergy, dan kunt u een exemplaar van het Sociaal Plan opvragen bij ondergetekende.

Stemmen U kunt uw stem kenbaar maken door bijgaand stemformulier vóór 19 december a.s. te retourneren met de bijgevoegde antwoordenveloppe, ter attentie van Hetty den Braven, of door een e-mail te sturen naar brv-h@unie.nl. Vermeld daar a.u.b. wel uw lidmaatschapsnummer bij! Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met ondergetekende via telefoonnummer (0345) 851 098 of via e-mail ict@unie.nl. Wij zien uw stem graag tegemoet.

Babet Hendriks Bestuurder


* Stemformulier Sociaal Plan (pdf)

maandag, 15 december 2003