Ingezonden persbericht

Kwaliteitsregeling ICT in het onderwijs van start

Den Haag, Woerden, 15 december 2003

Vandaag ondertekenen Mees van Krimpen, directeur van Stichting Ict op School, en Sylvia Roelofs, directeur Nederland~ICT de 'Kwaliteitsregeling ICT-bedrijven voor het Onderwijs '. Met deze ondertekening verwachten de partijen dat ICT nog succesvoller zal worden toegepast in het onderwijs.

Scholen hebben vaak andere verwachtingen over diensten van een ICT-bedrijf dan het bedrijf zelf. Om dit knelpunt aan te pakken hebben de Stichting Ict op School en Nederland~ICT de kwaliteitsregeling 'ICT voor het Onderwijs' ontwikkeld. De Kwaliteitsregeling is met name gericht op het primair en voortgezet onderwijs en heeft vooral tot doel de communicatie tussen de school en het ICT-bedrijf te verbeteren. Bedrijven die voldoen aan de kwaliteitsregeling mogen het label 'ICT-bedrijf voor het Onderwijs' voeren.

De Toezichthouder van de regeling, waarin de Stichting Ict op School en Nederland~ICT vertegenwoordigd zijn, geeft op basis van een toetsing van de eigen verklaring een bedrijf toestemming tot het voeren van het label 'ICT-bedrijf voor het Onderwijs'. Deelnemende ICT-bedrijven hanteren een professionele standaard en hebben een klachtenregeling.

De Toezichthouder kan eventuele klachten over het gebruik van het label behandelen en op basis hiervan sancties opleggen, zoals het ontnemen van het recht om het Label te voeren.

Het label heeft een geldigheidsduur van één jaar, waarna opnieuw een aanvraag ingediend moet worden.

De regeling is gepubliceerd op www.ictopschool.net en www.nederlandict.nl Geïnteresseerde ICT-bedrijven kunnen de gehele regeling downloaden van de website www.nederlandict.nl

Met vriendelijke groet,

Nederland~ICT Postbus 401 3440 AK Woerden Tel. 0348 - 49 36 36 Fax. 0348 - 48 22 88 www.nederlandict.nl