Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (15/12)

Bergen op Zoom, maandag 15 december 2003

Drietal woninginbraken

BERGEN OP ZOOM: Een drietal woningen zijn zondagavond het object geworden van inbraak. In alle gevallen had men de voordeur gekozen om binnen te geraken. Uit een woning aan de Rozemarijnstraat werd een laptop ontvreemd, en vanuit een woning aan de Guido Gezellelaan een computerscherm. Bij de woning aan de Lorkstraat bleef het bij een poging. De politie stelt een nader onderzoek in.

Jongen (23) bedreigd met vuurwapen

BERGEN OP ZOOM: Een 23-jarige inwoner van Nijmegen is zondagavond omstreeks 21.30 uur door twee mannen bedreigd met een vuurwapen. Het slachtoffer liep in de richting van het station over de Zuidzijde Zoom toen hij plotseling een tweetal mannen op hem af zag komen rennen. Aangezien de man dit niet vertrouwde zette hij het op een lopen maar kon niet voorkomen dat het tweetal hem inhaalde. Zij waren gekleed in zwarte kleding en hadden een bivakmuts over het hoofd. Op de Zuidzijde Zoom richtte één van deze mannen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op het slachtoffer en vroeg hem zijn portemonnee en GSM af te geven. Nadat de 23-jarige man zijn spullen onder bedreiging aan de mannen had gegeven zijn zij ervandoor gegaan. De politie neemt de zaak zeer serieus en stelt een onderzoek in.

Dronken bestuurster: twee gewonden

HOOGERHEIDE: Twee gewonden is het resultaat na het rijden onder invloed. Een 35-jarige passagier van een bestelauto uit Hoogerheide is zondagnacht zwaar gewond geraakt toen de bestuurster van de auto een bocht verkeerd inschatte. De 29-jarige bestuurster reed over de Dennenlaan toen zij de bocht naar links verkeerd nam en tegen een boom en een verkeersbord reed. Zij raakte hierbij licht gewond. Haar rijbewijs is ingevorderd en er is een bloedproef afgenomen.

Feestje loopt uit op mishandeling

ROOSENDAAL: Een mishandeling is het resultaat van een feestje dat zaterdagnacht plaats had in een horecagelegenheid op de Markt. Een 25-jarige inwoner van Roosendaal werd tijdens het feestje benaderd door een nog onbekende man. Deze stoorde zich uitermate aan het slachtoffer en sloeg een flesje bier in zijn gezicht. Hierdoor ontstond licht letsel aan het hoofd. Zondagmiddag werd hiervan aangifte gedaan bij de politie.

Diverse vernielingen centrum Roosendaal

ROOSENDAAL: Van een viertal winkels is zondagavond een aantal ruiten en deuren vernield. Omstreeks 22.30 uur kwam bij de alarmcentrale een aantal meldingen binnen van vernielingen van winkels op de Nieuwe Markt, Roselaarplein en de Laan van Limburg. De politie heeft nog een onderzoek in de omgeving ingesteld maar niets meer aangetroffen.

Lege auto beschoten, niemand gewond

ROOSENDAAL: De politie kreeg zondagnacht een melding dat er geschoten was achter een horecagelegenheid aan de Markt. Toen zij ter plaatse kwam ontdekte zij een aantal gaten in de auto. Op het moment van het incident zat er niemand in de auto. Uit een door de politie ingesteld onderzoek is gebleken dat de aangetroffen gaten vermoedelijk kogelinslagen zijn. De eigenaar van de auto heeft om hem moverende redenen geen aangifte gedaan. Er raakte niemand gewond.

Bron: Nicolette Bovenhorst