Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Modint en ggs trade bouwen nederlands paviljoen op cpm rusland

Een uniek Holland Paviljoen op meest toonaangevende beurs van Rusland Amsterdam, 15 december 2003

Nederland modeland zal zichzelf op de Collection Première-beurs (CPM) te Moskou promoten in het speciaal gecreëerde Holland Paviljoen onder de vlag van Holland Fashion. De beurs vindt plaats van 24- tot en met 27 februari 2004 in Moskou. CPM is een beurs die in samenwerking met de Igedo in Düsseldorf wordt georganiseerd. Afgelopen jaar is voor het eerst deze beurs in Moskou gehouden, met een zeer positief resultaat. Het mag dan ook gezegd worden dat dit de meest toonaangevende beurs in Rusland is.

Het initiatief voor deelname aan deze beurs komt voor uit MODINT en G.G.S. Trade, respectievelijk vertegenwoordigd door Joris Völker en Jan Stam.
Deelname aan de beurs wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van de EVD. De drie partijen zien de samenwerking vol vertouwen tegemoet.

Momenteel zijn er acht merken bekend die in februari in het Holland Paviljoen vertegenwoordigd zijn, om het Nederlandse exportproduct mode te promoten. Verder zullen landen als Turkije, Spanje, Frankrijk, Portugal, Italië en Finland hun eigen paviljoens bezetten.

Als aanloop naar de beurs verschijnt er in januari, ter promotie van de Nederlandse kledingindustrie, een sectorspecial. Deze special wordt speciaal voor de beurs in het Russisch vertaald. Tevens wordt er in januari een landenrapport over Rusland gepubliceerd. Initiatief tot dit landenrapport komt vanuit MODINT en de EVD.