Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (15/12)

Oosterhout, maandag 15 december 2003

Politie houdt verlichtingscontroles DISTRICT OOSTERHOUT: De afgelopen week heeft de politie weer diverse verlichtingscontroles gehouden. Team Geertruidenberg-Drimmelen controleerde 77 weggebruikers en deelde daarbij 48 bekeuringen uit, het merendeel aan fietsers zonder voor- én achterlicht (23 euro) en fietsers zonder voor- of achterlicht (14 euro). Team Oosterhout bekeurde 60 weggebruikers voor onjuiste verlichting.

Politie onderzoekt inbraak met gewonde ALMKERK: De politie onderzoekt een inbraak die in de nacht van zondag 14 op maandag 15 november plaatsvond. Omstreeks 03.25 uur werd ingebroken bij een horecagelegenheid aan de Brugdam. De eigenaar werd wakker van het alarm. Toen bleek dat twee mannen flessen drank in de kofferbak van een auto aan het laden waren. De mannen wisten samen met een derde persoon (een vrouw) te vluchten in een grijze Opel Kadett. Bij hun vlucht is de eigenaar door de auto geraakt, waardoor hij ten val kwam. Hij heeft schaafwonden en last van zijn arm. De politie heeft inmiddels een sporenonderzoek en een buurtonderzoek uitgevoerd.

Verdachten brandstichting trein aangehouden Aanhouding gevolg van uitzending Bureau Brabant Medewerkers van de Spoorwegpolitie in Breda hebben vanmorgen drie jongens aangehouden. Het drietal, twee zestienjarigen en een jongen van zeventien jaar, wordt ervan verdacht brand te hebben gesticht in een trein. De aanhoudingen waren het gevolg van de uitzending van Bureau Brabant van dinsdag 9 en woensdag 10 december.

In een rijdende trein, die onderweg was van Breda via Gilze-Rijen naar Tilburg, werd op vrijdagavond 21 november brand gesticht. De reizigers konden op tijd de trein verlaten. Het duurt tot ver na middernacht voordat de brandweer het vuur had geblust. Het treinstel brandde voor de helft uit, de schade bedroeg een kwart miljoen euro.

Tijdens de uitzending werden beelden van de verdachten getoond. Na het programma ontving de politie meerdere tips. Het onderzoek van de afgelopen dagen wees in de richting van de drie aangehouden verdachten. De jongens zijn afkomstig uit Tilburg en Gilze-Rijen en worden momenteel verhoord. Zij zijn in verzekering gesteld.