Samenwerkende Instellingen Gezondheidszorg Regio Amsterdam

Afwijzen grotestedentoeslag verpleegsters is onbegrijpelijk (februari 2003)
Contractondertekening GigaMAN
15 dec 2003

15 december jl. heeft de contractondertekening plaatsgevonden voor de gezamenlijke aanbestedingsprocedure van het glasvezelnetwerk middels het GigaMAN-concept.

Begin dit jaar hebben verschillende Amsterdamse zorginstellingen de krachten gebundeld om samen met Amsterdamse non-profit-instellingen op relatief goedkope wijze de beschikking te krijgen over een glasvezelverbinding met een grote bandbreedte.

Door deze glasvezelverbinding kan een zeer grote hoeveelheid data over een grotere afstand worden verzonden, zonder dat versterking nodig is. Negen ziekenhuizen, twee V&V instellingen en een GGZ instelling namen deel aan de aanbestedingsfase.

Het AMC, VUmc, SLAZ, Slotervaart, OLVG, BovenIJ, Jan van Breemen Instituut, RCA en Ziekenhuis Amstelveen krijgen hierdoor een directe onderlinge verbinding. Verschillende initiatieven, zoals e-learning en online patiëntenbesprekingen tussen de ziekenhuis-instellingen, zijn in ontwikkeling. Nu de contracten met de leveranciers zijn ondertekend kan de realisatiefase van start gaan. Binnen enkele maanden zal het glasvezelnetwerk in gebruik kunnen worden genomen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectmedewerker Ellen Bartelink, telefoon 020-512 88 88 of via e-mail e.bartelink@sigra.nl.