Politie Groningen

Persberichten Eerste Kerstdag 25 december 2003

Provincie Groningen 25-12-2003 -

Scheemda: rijden onder invloed
Op de Stationstraat in Scheemda werd woensdagnacht een 19-jarige automobilist uit die plaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De man blies op het bureau een promillage van 0.85. Omdat de man al eerdere betrapt was op het rijden onder invloed is zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal in opgemaakt.

Scharmer: auto in sloot
Aan de Hoofdweg in Scharmer werd woensdagnacht een auto in een sloot aangetroffen zonder personen in de nabijheid. De eigenaar van de auto kwam enige tijd later ter plaatse en meldde dat zijn 21-jarige broer uit Hoogezand gebeld had dat er een ongeluk was gebeurd. De man werd getraceerd bij een buurtbewoner in de woning. Hij werd aangehouden en weigerde op het bureau alle medewerking aan blaas- en bloedproef. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal voor het verlaten van de plaats ongeval is opgemaakt. De auto is door een berger weggesleept.

Stadskanaal: twee autos botsen op kruising
Op de kruising van de N366 met de van Boekerenweg in Stadskanaal reden woensdagavond een 28-jarige automobiliste uit Oude Pekela en een 35-jaige plaatsgenoot met de autos tegen elkaar aan. De man draaide zijn auto de N366 op waarna de vrouw hem niet meer kon ontwijken. De 35-jarige man werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht. De vrouw kwam er zonder letsel vanaf. Beide autos werden afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Delfzijl: man (18) aangehouden na vechtpartij in disco
Na een vechtpartij in een discotheek woensdagnacht aan de Oude Schans hield de politie een 18-jarige man uit Delfzijl aan voor mishandeling. In de zaak was een vechtpartij tussen meerdere mannen ontstaan waarna beveiligingsmedewerkers en een 37-jarige man uit Delfzijl de partijen probeerden te scheiden. De 18-jarige verdachte viel de 37-jarige aan met behulp van een broekriem. Het slachtoffer kreeg een klap in het gezicht. De vechtersbazen werden naar buiten gedirigeerd waar ze alsnog weer met elkaar op de vuist wilden. Politie en personeel kon dit voorkomen door tussen beide te komen. De Delfzijlster werd aangehouden en is ingesloten voor nader verhoor. Hij krijgt een proces-verbaal.

Leek: onder invloed tegen vangrail en in sloot
Een 32-jarige automobilist uit Drachten moest woensdagavond na een ongeval op de A7 bij Leek op het bureau de alcoholtest ondergaan en scoorde een promillage van 1.0. De man verklaarde bij een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur te zijn kwijt geraakt. Hij kwam tegen de linkervangrail en belandde daarna in een sloot aan de rechterkant van de weg. De man kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. De auto is door een berger afgevoerd.

Usquert: auto in de sloot
Op de Provincialeweg N363 bij Usquert belandde woensdagmiddag een 52-jarige automobilist uit Groningen met zijn auto in de sloot. De man was links van de weg in de berm geraakt, raakte een lantaarnpaal en kwam uiteindelijk in de sloot terecht Hij moets door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd worden. Met onbekend letsel is hij naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd een bloedproef van hem afgenomen.

Boerakker: vroegtijdig afsteken van vuurwerk
Twee jongens uit Boerakker, 14 en 15 jaar oud, werden op de Olde Ee in hun woonplaats woensdagmiddag betrapt op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Ze moesten de dertig strijkers en andere vuurwerk wat ze bij zich hadden inleveren. Beide jongens worden aangemeld bij het bureau Halt voor het ondergaan van een straf.

Nieuweschans: snelle rijder op A7
Bij een lasersnelheidscontrole woensdagmiddag op de A7 bij Nieuweschans werd een 44-jarige automobilist uit Hardegarijp geklokt op 174 km per uur. Dat is 54 km harder dan toegestaan. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd en proces-verbaal uitgeschreven.

Aduard: snelheidscontrole N355
Op de N355 bij Aduard werd woensdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 1450 passerende voertuigen reden er 59 sneller dan de toegestane 80 km per uur.

Groningen: alcoholcontroles
Op de Paterswoldseweg werd woensdagnacht een alcoholcontrole gehouden waarbij 50 bestuurders moesten blazen. Geen van de bestuurders zat boven de limiet. Later in de nacht werd op het Schuitendiep een 40-jarige automobiliste uit Groningen gecontroleerd. Omdat de ademanalyse niet lukte werd een bloedproef van de vrouw afgenomen. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal uitgeschreven.

Groningen: man (37) na overval benzinepompstation gepakt De politie heeft woensdagnacht een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor een overval op een benzinepompstation aan het Hoendiep. De verdachte was woensdagavond de shop van het benzinestation ingekomen. Hij had een greep in de kassa gedaan er daarbij gedreigd alsof hij een wapen bij zich had. De bediende wist dit deels te verhinderen en sloot de toegangsdeur. Toen de man zaken begon te vernielen werd de deur weer open gedaan. Een getuige had in de directe omgeving een verdachte auto gezien en kon daar een signalement van geven aan de politie. Later in de nacht troffen agenten een dergelijke auto aan op de Noorderhaven. Toen zij de 37-jarige man die in de auto zat aanspraken begon hij direct over de overval te verklaren. Hij werd aangehouden en is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: onder invloed tegen lantaarnpaal
Getuigen waarschuwden woensdagavond dat een automobilist op de Oostersingel tegen een lantaarnpaal was gebotst en vervolgens was doorgereden. Agenten troffen in de Kreupelstraat een 48-jarige man uit Zwaagwesteinde aan die net wegliep bij de beschadigde auto. Hij werd aangehouden en moest op het bureau blazen. Zijn score was 1.9 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval wordt opgemaakt.

Groningen: vrouw (43) rijdt op gestolen fiets
Een 43-jarige fietsster uit Groningen werd woensdagnacht op de Zaagmuldersweg gecontroleerd omdat ze op een verdachte fiets reed. De fiets bleek als gestolen geregistreerd te staan. De vrouw werd aangehouden en legde op het bureau een verklaring af. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: man (45) breekt in en slaap achter de bar
Een medewerkster van een café restaurant aan de Verlengde Oosterstraat trof woensdagochtend een 45-jarige man uit Groningen, slapend onder een tafellaken, achter de bar aan. De man was binnen gekomen door een ruit van de voordeur te vernielen. Hij had zich nog tegoed gedaan aan een fles tequila en stroh-rum. De man bekende de inbraak en verklaarde op zoek te zijn geweest naar onderdak. Hij kreeg een proces-verbaal.