Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 25 december 2003
HOOGVLIET/RHOON - Personeel van de Verkeerspolitie (bureau Verkeerstoezicht) hield woensdagochtend en -middag snelheidscontroles op de Nieuwe Langeweg en de Mandenmakerstraat in Hoogvliet en de Groene Kruisweg in Rhoon. Op de Nieuwe Langeweg reden, tussen kwart over tien en kwart over elf 's ochtends, 31 van de 270 passerende automobilisten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur in plaats van de toegestane 50 km/uur. Tussen half twaalf en half één hielden 46 van de 383 automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur op de Mandenmakerstraat. Hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur. Op de Groene Kruisweg lapten 14 van de 655 passanten de maximum snelheid van 80 km/uur aan hun laars. Tussen tien voor één en tien voor twee bedroeg de hoogst gemeten snelheid 104 km/uur.


* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Woensdagavond rond half negen werd op het Weena een 31-jarige man uit Capelle aan den IJssel beroofd van onder meer zijn mobiele telefoon. He slachtoffer werd benaderd door een onbekende man. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de 31-jarige Capellenaar gesommeerd zijn mobiele telefoon en geld af te geven. Met de buit, nam de berover vervolgens de benen in
* HENNEPKWEKERIJTJE ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek stelde woensdagmiddag, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een woning in de Mr. Willemstraat in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 106 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslaggenomen en later vernietigd. Eneco constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.


* OVERVAL OP SLIJTERIJ
ROTTERDAM - Woensdagmiddag vond op een slijterij in de Willem Buytenwechstraat een overval plaats. Omstreeks vier uur kwamen twee mannen, met bivakmutsen op, de winkel binnen. Onder bedreiging van vuurwapens werd de 44-jarige eigenaar gesommeerd de kassalade te openen, waarna de overvallers geld wegnamen. Met de buit renden de verdachten de winkel uit en vluchtten in de richting van de 1e IJzerstraat. Politiemensen stelden een onderzoek in en hielden even later in de 1e IJzerstraat een auto, waarin twee mannen uit Rotterdam (25 en 21 jaar), staande. Nadat uit verhoor bleek dat beide mannen niet betrokken waren geweest bij de overval, werden ze heengezonden. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.


* MAN MET GESTOLEN KASSALADE AANGEHOUDEN
HOOGVLIET/SPIJKENISSE - Politiepersoneel van het district Zuid hield woensdagmorgen omstreeks half twaalf op de Hekelingseweg in Spijkenisse een 29-jarige man uit Spijkenisse aan. De man had kort daarvoor in Hoogvliet, een kassalade uit een supermarkt aan de Akkerwinde weggenomen. Met de buit, was de verdachte vervolgens in een auto gestapt en weggereden. Politiemensen stelden een onderzoek in en hielden even later op de Hekelingseweg in Spijkenisse de auto staande. In de auto werd de gestolen kassalade aangetroffen en in beslaggenomen. De 29-jarige man werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.


* VERDACHTE STRAATROOF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield in de nacht van woensdag op donderdag in de Beverstraat een 30-jarige man uit Rotterdam aan. De man had even daarvoor in de Slaghekstraat een 33-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar geld en paspoort. Het slachtoffer zat in een taxi toen plotseling, via een openstaand raam, de verdachte het geld (enkele honderden euro's) en het paspoort uit haar handen weggriste en vervolgens de benen nam. In de Beverstraat werd de berover door een paar omstanders in de kraag gevat, waarna hij werd overgedragen aan reeds gealarmeerde politiemensen. De 30-jarige Rotterdammer werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Tijdens de fouillering werd het gestolen geld en het paspoort aangetroffen en in beslaggenomen.


* OVERVAL OP WINKEL
MAASSLUIS - Woensdagmiddag vond op een winkel aan de Jokweg een overval plaats. Omstreeks vier uur kwam een onbekende man de zaak binnen. Onder bedreiging van een mes werden twee aanwezige personeelsleden gesommeerd de kassa te openen, waaruit de verdachte vervolgens geld weggriste. Met een paar honderd euro, rende de overvaller de winkel uit en vluchtte in onbekende richting. De recherche van het district Waterweg stelt een onderzoek in.


* ALCOHOLCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield woensdagmiddag en -avond in de omgeving van het station Noord en in de Voorburgstraat alcoholcontroles. Tussen kwart over twee en negen uur moesten in totaal 469 automobilisten een blaastest afleggen, waarvan drie automobilisten met een slok teveel op achter het stuur zaten.