Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 25-12-2003 - 14.00 uur

Paaltje door ruit
Alkmaar, woensdag 24 december 2003.
Woensdagavond is er om 21.30 uur een rood-wit gemeentepaaltje door de achterruit van een woning aan de Laan van Brussel in Alkmaar gegooid. Het is onbekend wie de daders zijn.

Aanrijding onder invloed
Zuid-Scharwoude, donderdag 25 december 2003.
Donderdagochtend om 1.00 uur is een 31-jarige automobilist uit Zuid-Scharwoude gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer nadat hij met zijn voertuig tot stilstand was gekomen tegen een lichtmast langs de Dorpsstraat in Zuid-Scharwoude. De man bleek teveel te hebben gedronken: 995ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Woninginbraak
Heerhugowaard, donderdag 25 december 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een woning aan de Stellingmolen in Heerhugowaard. De inbrekers hebben een raam geforceerd om binnen te komen. Het is nog onbekend wat er vermist wordt.

Geweld tegen taxi
Alkmaar, donderdag 25 december 2003.
Donderdagochtend even voor 4.30 uur zijn een 33-jarige taxichauffeur en zijn vier mannelijke passagiers uit Noord- en Zuid-Scharwoude lastig gevallen en mishandeld langs de Hoeverweg in Alkmaar. De taxi stond stil voor het stoplicht bij de kruising Hoeverweg/Martin Luther Kingweg/Terborchlaan toen er een paarse Opel Kadett Hatchback naast hem stopte. Er stapte een man uit die de taxi wilde hebben. Eerst dachten de inzittenden van de taxi dat het een grap was, maar nadat de man de achterruit van de taxi intrapte bleek dat het serieus was. De inzittenden van de taxi stapten uit om er wat van te zeggen waarna er nog vier mannen uit de Opel Kadett kwamen. Deze deelden klappen aan de taxiklanten uit. Vervolgens stapten de mannen weer in de Kadett en gingen er vandoor.