Politie Drenthe

nieuwsberichten 1e Kerstdag 2003

Assen 25-12-2003 - Nieuws Politie Drenthe

Politieauto van de weg

HOOGEVEEN - Twee agenten van de politie Hoogeveen kwamen kerstavond met de schrik vrij toen ze op de Toldijk in Hoogeveen in een flauwe bocht van de weg raakten. De agenten waren met sirene en zwaailicht onderweg naar een melding elders in Hoogeveen. Hun auto liep zware schde op.

Boete voor loslopende pony

ASSEN - Een 44 jarige inwoner van Assen kreeg op eerste kerstdag een boete van de politie omdat zijn pony zonder toezicht los rondliep in de Herodotuslaan in Assen. Omdat het niet de eerste keer was dat er dienren van de man buiten de afrastering liepen moet hij nu 57 euro dokken.

Computers doelwit inbrekers

EMMEN - Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag maar liefst 9 computers en 2 laptops buitgemaakt bij een inbraak in een kantoorpand aan de Weerdingerstraat in Emmen.De monitoren zijn blijven staan. Aan de achterzijde van het pand was een raam vernield. Verder bleek de alarminstallatie onklaar te zijn gemaakt. De wchade loopt in de tienduizenden euro's.

Uitgaansgeweld in Meppel

MEPPEL - Vrede op aarde, maar niet in Meppel. In de kerstnacht werd de politie van Meppel geconfronteerd met een melding van een vechtpartij in de Grote Kerkstraat, waarbij volgens de melding wel meer dan twintig personen bij betrokken zouden zijn. Toen de politie arriveerde bleek het allemaal een beetje mee te vallen. Het publiek hield een man in bedwang die uit een kroeg zou zijn gezet omdat hij trammelant maakte. Het bleek te gaan om een man uit De Wijk. Eenmaal buiten zou er met een fiets gegooid zijn. Na korte tijd was het weer vredig, ook op de Grote Kerkstraat in Meppel.

Meisje aangerand

ASSEN - Een 16 jarig meisje uit Assen heeft woensdagmiddag bij de politie aangifte gedaan van aanranding. Volgens het meisje zou ze woensdagmorgen even na negen uur op de Dr. Nassaulaan ter hoogte van het hertenkampje onder bedreiging met een mes zijn aangerand. Een man zou haar toen ze op de Dr. Nassaulaan fietste tot stoppen hebben gedwongen en haar onder bedreiging met een mes hebben meegenomen het bos in. Daar zou de man haar onzedelijk betast hebben. Na enige tijd mocht ze weer gaan. De politie van Assen komt graag in contact met mensen die woensdagmorgen rond negen uur op de Dr. Nassaulaan zijn geweest en iets hebben meegekregen van dit misdrijf. Bij de dader gaat het om een man met een geschatte leeftijd van dertig jaar. Hij heeft blauwe ogen en een lichtgekleurd blank uiterlijk. De man droeg zwarte kleding en een zwarte muts. Hij had een zware stem en sprak Nederlands.