1e persbericht van donderdag 25 december 2004

Eindhoven 25-12-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Inbraakmelding leidt tot hennepkwekerij

De politie had donderdagochtend een melding van een inbraak binnengekregen in een pand aan de Minckelersstraat. Daar aangekomen zagen ze dat een deur opengebroken was. Toen de politie de deur opende kwamen twee mannen met diverse vuilniszakken naar buiten gerend. In de vuilniszakken bleek hennep te zitten die zojuist geoogst was. Eén van de mannen, een 22-jarige Eindhovenaar, kon rond 1.35 uur aangehouden worden. De tweede verdachte zag kans om te ontsnappen. In het pand werd vervolgens een hennepkwekerij met ruim 400 planten aangetroffen. Hiervan was een deel geoogst. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Fietster aangereden

Op de Keizersgracht is woensdag rond 16.10 uur een 37-jarige fietster uit Eindhoven gewond geraakt. Dit gebeurde toen een 28-jarige automobiliste uit Oud-Turnhout (België) uit een parkeergarage de Keizersgracht opreed en daarbij ging voorrang verleende aan de fietster die van links aan kwam rijden. De vrouw is met verwondingen aan haar hoofd, mond rug en enkel overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Verdachte van mishandeling en bedreiging aangehouden

In een woning aan de Boschdijk is woensdagavond rond 19.35 uur een 35-jarige man uit Amsterdam Zuidoost aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen met een mes van een 26-jarige vrouw uit Geldrop. Dit gebeurde in de woning aan de Boschdijk na een onenigheid. Het slachtoffer en de verdachte zijn bekenden van elkaar. In de woning werd een mesje aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Verdachte met gestolen bromfiets aangehouden

Op de Tacituslaan is woensdag rond 18.00 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte was in het bezit van een bromfiets die op 28 oktober in Eindhoven was gestolen. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij zonder bromfiets naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontdekt

In een woning aan de Van Renesseweg heeft de politie woensdagavond een hennepkwekerij ontdekt. Ze zagen in de omgeving van de woning een 26-jarige man lopen met enkele dozen lampen in zijn handen. Verder onderzoek leidde vervolgens tot de hennepkwekerij met ongeveer 200 planten. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De 26-jarige Eindhovenaar is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Voetganger beroofd

Op de Hooghuisstraat is donderdagochtend rond 00.30 uur een 55-jarige Eindhovenaar beroofd. De man werd klemgereden door een bromfiets en werd plotseling bij zijn keel gepakt door iemand die achter hem stond. Vervolgens werd de man op de grond getrokken en werd zijn portefeuille uit zijn jas gepakt. Het duo is vervolgens op de bromfiets gevlucht richting Keizersgracht. In de portefeuille zaten diverse pasjes, een rijbewijs en ongeveer 500 Euro.

Helmond: Dronken automobilist botst achterop auto

Op de Deurneseweg is woensdag rond 17.15 uur een 40-jarige automobilist uit Helmond achter op de auto van een 48-jarige Helmonder gebotst. Deze laatste stond te wachten voor een rood stoplicht bij de kruising met de Rivierensingel. De 40-jarige man, die gedronken bleek te hebben, kon niet meer op tijd stoppen en reed achter tegen de auto van zijn voorganger. Niemand raakte gewond. Bij de 40-jarige man werd een promillage van bijna 1,10 gemeten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Verdacht van vernielen autospiegel

Op de Marie Raymakersstraat is donderdag rond 2.15 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd op de Eindhovenseweg betrapt door de eigenaar van een auto toen hij de autospiegel vernielde. De 26-jarige eigenaar is meteen naar buiten gelopen en heeft de verdachte in de kraag gepakt. Deze zag echter kans om te ontsnappen, maar kon even later door de gewaarschuwde politie aangehouden worden. De Eindhovenaar is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Deurne: Woningbrand

In een woning aan de Fitissingel is donderdagochtend rond 10.30 uur brand ontstaan terwijl de bewoners lagen te slapen. De 40-jarige vader zag kans om zijn gezin in veiligheid te brengen. De man is zelf voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. De rest van het gezin liep geen verwondingen op. De woning liep behoorlijke schade op door de brand en is niet meer bewoonbaar. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Hoogeloon: Dronken man botst tegen een boom

Op het Dominepad is donderdagochtend rond 1.00 uur een 38-jarige automobilist uit Eersel de controle over zijn stuur verloren. Hierdoor kwam hij in de rechterberm terecht, raakte in een slip en botste vervolgens tegen een boom aan de linkerkant van de weg. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 0,95 gemeten. De man liep door het ongeluk een hoofdwond op en een pijnlijke knie waaraan hij in het ziekenhuis behandeld is.

Liessel: Dronken man belandt met auto in sloot

Op het Leegveld is woensdagavond rond 23.10 uur een 48-jarige automobilist uit Griendtsveen met zijn auto in een sloot terechtgekomen nadat hij de controle over het stuur had verloren. De man had gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 2,20 vastgesteld. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Mariahout: Auto tegen boom

Op de Rooijseweg is woensdag rond 17.00 uur 22-jarige automobilist uit Gemert de controle over zijn stuur verloren en tegen een boom gebotst. De man zat bekneld in de auto en is door de brandweer bevrijd. Hij is met hersenschudding en een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.