Gemeente Almere

Stadsreiniging tijdens de feestdagen

De feestdagen zijn weer in aantocht. En dat heeft consequenties voor de dienstverlening van Stadsreiniging. Alle afwijkende regelingen en openingstijden tijdens die dagen hebben we hieronder voor u op een rij gezet.

Huisvuilinzameling
De huisvuilinzameling van Eerste Kerstdag donderdag 25 december verschuift naar zaterdag 27 december en die van Tweede Kerstdag vrijdag 26 december naar zondag 28 december. Het huisvuil van Nieuwjaarsdag, wordt op zaterdag 3 januari 2004 opgehaald.

Nieuwbouwwijken
De grote oranje verzamelcontainers van Stadsreiniging die in de nieuwbouwwijken staan opgesteld, worden op woensdag 31 december uit voorzorg voor brand(stichting) tijdelijk weggehaald. Op vrijdag 2 januari 2003 worden ze weer teruggeplaatst. De bewoners van de wijk Tussen de Vaarten wordt gevraagd om hun afval gedurende die korte periode op te sparen.

Papier
In verband met hetzelfde risico gaan de ondergrondse afvalcontainers voor papier op woensdag 31 december tijdelijk op slot. Vrijdag 2 januari 2003 gaan ze weer open. Alle inwoners die van deze voorziening gebruik maken, wordt eveneens gevraagd om hun oud papier tijdens die dagen even op te sparen.

Glas
Tijdens de feestdagen raken de glascontainers sneller vol. Daarom zorgt Stadsreiniging dat alle glascontainers vlak voor én na de feestdagen worden geleegd: dus op woensdag 24 en zaterdag 27 december maar ook op woensdag 31 december en vrijdag 2 januari 2003. Daarnaast doet Stadsreiniging ook een beroep op u. Zijn de glascontainers toch vol? Zet lege flessen en ander glas dan niet naast de container maar spaar het op tot de containers weer geleegd zijn.

OAT
Uit voorzorg voor brandstichting zijn ook de inwerpopeningen van het OAT vanaf Oudejaarsdag gesloten. Vrijdag 2 januari zijn ze vanaf 7.00 uur weer geopend.

Recyclingperrons
Op vrijdag 5 december, woensdag 24 december, woensdag 31 december en maandag 5 januari sluiten de recyclingperrons Haven en Buiten om 16.00 uur. Op Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn ze gesloten.

Markt
De markten op donderdag 25 december en 1 januari 2004 in Almere Buiten komen te vervallen, evenals de markt op vrijdag 26 december in Almere Haven.

Kerstbomen
Het inzamelen van kerstbomen vindt dit keer plaats op zaterdag 10 januari 2004. De exacte inzameltijden en locaties worden tijdig in Almere Vandaag bekend gemaakt.

Stadsreiniging
Het kantoor van Stadsreiniging aan De Steiger 221 is Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. Op vrijdag 5 december , woensdag 24 december, woensdag 31 december en maandag 5 januari gaat het kantoor een uur eerder dicht: dus om 16.00 uur.