Politie Friesland

Politieberichten 28/12 13.00 uur t/m 29/12 07.00 uur

Fryslân 29-12-2003 - Voor informatie kunt u contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900-8844.

Leeuwarden: aanhouding drie verdachten schietpartij (zie ook politieberichten van 19/12 t/m 20/12)
Op zaterdag omstreeks 00.30 uur heeft de politie na een intensief onderzoek van de districtsrecherche Midden-Fryslân in Winschoten drie verdachten aangehouden in verband met de schietpartij in een horecagelegenheid aan de Grote Hoogstraat in Leeuwarden afgelopen 20 december. In het voertuig waarin de verdachten zaten, werd een vuurwapen aangetroffen. Onderzocht zal worden of dit het wapen is dat gebruikt is tijdens de schietpartij. In het onderzoek moet de politie nog een aantal getuigen horen. De recherche werkt nog met 5 rechercheurs aan deze zaak, het wordt niet uitgesloten dat meerdere aanhoudingen zullen volgen.

Vrouwenparochie: geluidsoverlast, aanhouding verdachte Op zondag om 12.00 uur kreeg de politie een melding van geluidsoverlast in een woning aan de Mathijs Beckstraat. De politie waarschuwde de bewoner dat hij de radio zachter moest zetten. Om 13.00 uur kreeg de politie wederom een melding dat uit dezelfde woning weer harde muziek kwam. Daarop heeft de politie de stereo in beslaggenomen. De 34-jarige bewoner daagde en schold de politie uit, hij werd vervolgens door de politie aangehouden. Bij de aanhouding verzette de verdachte zich. Een 41-jarige bezoeker ging zich met de aanhouding bemoeien. De politie vorderde de man de woning te verlaten. Daar voldeed hij niet aan. Uiteindelijk zijn beide mannen geboeid afgevoerd naar het politiebureau.

Harlingen: vernieling ramen, aanhouding verdachten Op zondag om 16.30 uur kreeg de politie een melding dat er jeugd in een leegstaande woning aan de Industrieweg zat. Er bleken twee ruiten en een megafoon te zijn vernield. Op het moment de politie arriveerde, was de jeugd reeds weg. Twee jongens bevonden zich in de omgeving van het pand, de politie hield deze twee jongens aan. Getuigen verklaarden dat deze twee jongens de vernielingen hadden gepleegd. De jongens, een 13-jarige inwoner uit Harlingen en een 11-jarige inwoner uit Sneek, zijn voor verhoor naar het politiebureau meegenomen.

Leeuwarden: woninginbraak
Tussen vrijdag 08.05 uur en zondag 17.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Marssumerstraat. Men heeft een raam geforceerd. Uit de woning werd een computer en een TFT beeldscherm weggenomen. Aangifte is gedaan door de 44-jarige bewoonster.

Harlingen: rijden zonder rijbewijs
Op zondag om 21.45 uur zag de politie op de J. V. Oldenbarneveltstraat een auto rijden. De auto reed eerst vijf meter achteruit en vervolgens vijf meter voorruit. De politie sprak de automobilist uit Harlingen aan, hij bleek nog maar 16 jaar te zijn. De politie heeft tegen de jongen proces-verbaal opgemaakt.

Wolvega: te snel rijden en onder invloed van alcohol Op maandag om 01.10 uur zag de politie op de Kerkstraat twee autos die met hoge snelheid voorbijreden. Vervolgens reden de twee autos met ongeveer 80 kilometer per uur over de Keiweg. De politie gaf de beide automobilisten op de Oppers een stopteken. Beide automobilisten zijn meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. Een 18-jarige automobilist uit Munnekeburen blies 530 ug/l en kreeg een rijverbod van vijf uren opgelegd. Een 19-jarige automobilist uit Langelille blies 305 ug/l en kreeg een rijverbod van twee uren opgelegd. De politie heeft tevens beide automobilisten een proces-verbaal gegeven voor te hard rijden.

Fryslân: rijden onder invloed
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens plaats en tijd, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

* Leeuwarden, Harlingerstraatweg, zondag om 21.55 uur, 45-jarige automobilist uit Heemskerk, 550 ug/l, rijverbod van zes uren.
* Franeker, Galjoen, zondag om 23.05 uur, 35-jarige motorrijder uit Franeker, 640 ug/l, rijbewijs is ingevorderd.
* Heerenveen, Zwartsstraat, maandag om 03.30 uur, 42-jarige automobilist uit Langweer, 330 ug/l, rijverbod van twee uren.