Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave maandag 29 december 2003

* POLITIE MAAKT KLAPPER: RUIM 35OO KILO VUURWERK IN BESLAGGENOMEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde, naar aanleiding van een tip, een onderzoek in een loods op een bedrijventerrein aan de Smirnoffweg in. In de loods werd ruim 3500 kilo vuurwerk (onder andere Chinese rollen en diverse vuurwerkpakketten) aangetroffen en in beslaggenomen. Een 28-jarige man uit Rotterdam werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.


* IDENTITEIT AANGETROFFEN STOFFELIJK OVERSCHOT OEVERBOS BEKEND

(Zie ook persbericht zondag 28 december 2003) VLAARDINGEN - De recherche van district Vlaardingen heeft de identiteit van de overleden man die in het Oeverbos werd aangetroffen vast kunnen stellen. Het slachtoffer is een 37-jarige man uit Rotterdam. De Rotterdammer werd zaterdagmiddag omstreeks één uur door een passant in de bossages aangetroffen.


* 750 KILO VUURWERK IN BEDRIJFSPAND AANGETROFFEN

ROTTERDAM - Zondagmiddag omstreeks twaalf uur stelden politiemensen van district Feijenoord-Ridderster, naar aanleiding van een anonieme tip, een onderzoek in een bedrijfspand aan de Sumatraweg in. In het pand werd 750 kilo illegaal vuurwerk (waaronder mortieren en Chinese rollen) aangetroffen. Naar de eigenaar van het vuurwerk wordt een nader onderzoek ingesteld.


* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Zondagmiddag omstreeks kwart over vijf werd op het Gerrit-Jan van de Veenpad een 43-jarige man uit Rotterdam beroofd van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer werd door twee mannen op een scooter benaderd, waarna hij, onder bedreiging van een mes, zijn mobiele telefoon moest af geven. Met de buit reden de berovers vervolgens weg in de richting van de Ouwenaardseweg. Een ingesteld onderzoek leverde vooralsnog geen resultaat op.