Politie Limburg-Zuid

Voetganger gedood bij aanrijding, bestuurder gevlucht

Maastricht 29-12-2003 - Op vrijdag 26 december 2003, 2e Kerstdag, vond in Maastricht een zeer ernstige aanrijding plaats. Om 17.15 uur liep een Engelse familie (vader, moeder, twee dochters en een schoonzoon) over de Cannerweg in de richting van Maastricht.

De familie verbleef tijdens de kerstdagen in Maastricht. Op het gedeelte van de Cannerweg waar men liep is geen trottoir en ook geen straatverlichting. Het was donker.
De voetgangers liepen achter elkaar over de rechts van de weg gelegen fietsstrook.

Uit de richting België naderde hen van achteren een auto.Ter hoogte van de op de Cannerweg gelegen hoeve Nekum botste de bestuurder van die auto op de voetgangers. Daarbij werden de vader en de moeder (beiden 64 jaar) geschept. De anderen bleven ongedeerd. Zonder te stoppen reed de autobestuurder na de aanrijding door in de richting van Maastricht.Beide slachtoffers werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Daar overleed kort na aankomst de vader. De moeder moest met nog onbekend letsel worden opgenomen. Omtrent de gevluchte bestuurder en diens auto is op dit moment niets bekend.

Daarom is de politie dringend op zoek naar getuigen. Deze kunnen contact opnemen met de politie Limburg Zuid (0900-8844).