Politie Zuid-Holland-Zuid

28/12 Weekend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

29-12-2003 - Persberichten District II

VERVOLG BERICHT ( VAN EXTRA BERICHT D.D. 28 DECEMBER) DRIE JARIG JONGETJE VERDRONKEN
DALEM- Op zondag 28 december 1.15 uur is in een sloot bij het Asielzoekerscentrum het stoffelijk overschot gevonden van een drie-en een half jarig jongetje. Na onderzoek door de Technische Recherche en de GGD-arts is vast komen te staan dat het jongetje om het leven is gekomen door verdrinking.
Het jongetje woonde samen met zijn twintig-jarige moeder en zijn broertje van een half jaar oud op het Asielzoekerscentrum.

Het jongetje was s-middags buiten gaan spelen. Zijn moeder kon het kind aan het eind van de middag niet meer vinden. Vervolgens alarmeerde zij het personeel van het Asielzoekerscentrum die de politie alarmeerde. Eerst is gezocht in alle huizen op het centrum. Vervolgens is een grootschalige zoekactie op gang gezet, waarbij zon vijftig mensen zijn ingezet. Dit waren onder andere duikers van de Brandweer en 22 man ME-personeel. Bij de zoekactie zijn ook honden en een helicopter ingezet. De familie en bewoners van het Asielzoekerscentrum worden opgevangen door personeel van het COA.

INBRAAK
GORINCHEM- Op tweede Kerstdag is er ingebroken in een kantoor aan de Nicolaas Pieckstraat. De inbreker(s) kwamen binnen door met grof geweld de buitendeur open te breken. De buit bedroeg een kluis met geld.

XTC-PILLEN
KINDERDIJK- In een horecagelegenheid aan de Molenstraat is op 27 december rond 01.00 uur een 19-jarige man uit Nieuw-Lekkerland aangehouden op verdenking van handel in drugs. De man had 88 XTC pillen bij zich, die in beslag zijn genomen.

ALCOHOL AANHOUDINGEN
GORINCHEM- Op de Spijksedijk is op 27 december een 19-jarige man uit Alblasserdam aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een dagvaarding.
LEERDAM- Op het Recht van Ter Leede is 27 december een 64-jarige man uit Leerdam aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en betaalde een boete van 480 euro.
PAPENDRECHT- Op de Veerweg is 28 december een 18-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. Hij reed daar met zijn bromfiets terwijl hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van zeven uur en hij wordt gedagvaard.

SNELHEIDSCONTROLE
SCHOONREWOERD- De politie heeft zaterdagmorgen 27 december op de N484 een snelheidscontrole uitgevoerd. Er zijn 26 procesverbalen geschreven en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 kilometer per uur. In totaal zijn 304 voertuigen gecontroleerd.

VERBODEN VUURWERK
SLIEDRECHT- Op de avond van Tweede Kerstdag reden agenten op de A15. Zij werden ingehaald door een auto die niet alleen te hard reed maar bovendien ook slingerde. Deze auto werd een stopteken gegeven en vervolgens werd aan het eind van de afrit een controle uitgevoerd. Het vermoeden was dat er alcohol in het spel was, wat echter niet het geval bleek te zijn. Maar de agenten zagen op de achterbank wel een grote hoeveelheid vuurwerk liggen. De 23-jarige bestuurder uit Ridderkerk en een 21-jarige vrouw uit Rotterdam die eveneens in de auto zat, zijn vervolgens achter de agenten aan gereden naar het politiebureau, waar het vuurwerk is gecontroleerd. Het bleek om 70 kilo vuurwerk te gaan en bovendien was er verboden vuurwerk bij. Tijdens de fouillering bleek de vrouw ook 18,5 gram cocaïne bij zich te hebben Beide personen zijn vervolgens aangehouden en in verzekering gesteld.

STEEN DOOR RUIT
GORINCHEM- Op 27 december heeft de politie op de Westwagenstraat een 27-jarige man uit Gorinchem aangehouden. De man wordt ervan verdacht daar een steen door de ruit van de woning van een 30-jarige man te hebben gegooid en deze man vervolgens te hebben mishandeld. De 30-jarige man verklaarde dat hij vanuit zijn raam zag dat een groepje mannen in een portiek stonden te wildplassen. Toen hij daar wat van zei kreeg hij een baksteen door zijn ruit. Vervolgens ging hij naar buiten en volgde een vechtpartij waarbij de man onder ander met een riem werd geslagen. De politie heeft de 27 jarige verdachte aangehouden en in verzekering gesteld.

ONGEVAL OP A15
PAPENDRECHT- Op de A15 heeft zaterdagmiddag 27 december een ongeval plaatsgevonden. Een 34-jarige man uit Maasdam wilde met zijn auto invoegen. Een 33-jarige automobiliste uit Sliedrecht schrok hiervan, week uit en is gaan slingeren. Ze is uiteindelijk tegen de midden vangrail tot stilstand gekomen. De vrouw is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

BRAND IN WONING
LEERDAM - Zaterdagmiddag 27 december omstreeks 16.00 uur brak er in een woning aan de Donk brand uit. De 28-jarige bewoner van het pand had even daarvoor een sterke brandlucht geroken en ging op onderzoek uit. Hij constateerde dat de zolder inmiddels vol rook stond en alarmeerde de brandweer. De brandweer rukte direct uit en heeft door alert en snel optreden de schade beperkt. De schade bestond uit een beschadigd plafond en rook- en waterschade.

BRAND BIJ BEDRIJFSPAND
GORINCHEM- Zaterdagavond 27 december is korte tijd brand geweest bij een bedrijf aan de Marconiweg. Afval , bestaande uit metalen delen en kunststof stukken is waarschijnlijk in brand gestoken. Het brandje was snel geblust, er is alleen schade aan de buitenkant van het pand. De politie stelt verder onderzoek in.

AUTO IN SLOOT
Hardinxveld-Giessendam - Zaterdagmiddag omstreeks 17.20 uur is een 58-jarige Rotterdammer gewond geraakt toen hij op de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam de macht over het stuur verloor en in de sloot terecht kwam. De automobilist is door omstanders uit zijn voertuig gehaald.
De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk is hij onwel geworden.

INBRAAK IN WONING
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op 28 december is ingebroken in een woning aan Het Laantje. De inbreker(s) kwamen binnen door een ruit aan de achterzijde van de woning te vernielen. Ze doorzochten vervolgens het hele huis en vertrokken met luidsprekers, bank- en creditpassen. De technische recherche heeft de zaak in onderzoek.

AUTO VADER IN SLOOT
WIJNGAARDEN- Een 17-jarige jongen uit Bleskensgraaf heeft zondag 28 december een ongeval gehad met de auto van zijn vader. Hij is op de Wijngaardsesteeg geslipt en in het water gekomen. Hij is zelf uit de auto geklommen. Hij verklaarde later dat hij teveel had gedronken. De jongen was gewond en is naar het ziekenhuis geweest om een wond op zijn rug te laten hechten.

JONGEREN AANGEHOUDEN NA VERNIELINGEN
ALBLASSERDAM- Zondagnacht 28 december zijn drie jongens (twee van 17 en één van 18 jaar) uit Alblasserdam aangehouden voor vernielingen aan diverse autos die geparkeerd stonden aan de Plantageweg in Alblasserdam. De jongens konden worden aangehouden op aanwijzing van getuigen.

AANHOUDING NA VERNIELING
KINDERDIJK- Op 28 december kwam een melding binnen dat een man autos vernielde op de Ireneweg. Medewerkers van een horecagelegenheid aan de Molendijk hebben op aanwijzing van getuigen de man opgehouden in de keuken en vervolgens de politie geïnformeerd. De 18-jarige man, afkomstig uit Alblasserdam, is vervolgens aangehouden. Hij bedreigde daarbij niet alleen de agenten maar ook de medewerkers van de horecagelegenheid. Daarbij trapte hij ook een agent. De man is in verzekering gesteld.

AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING
PAPENDRECHT- Zondagmorgen 28 december is een 35-jarige man uit Dordrecht na een achtervolging door Papendrecht aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto en enkele autoradios. Na een melding over een auto-inbraak aan de Veerdam in Papendrecht werd de auto van de verdachte gesignaleerd op de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht. Toen politieagenten de automobilist aan de kant probeerden te zetten, ging deze er vandoor. Na een korte achtervolging, waarbij ook twee andere politiewagens betrokken waren, kon de man uiteindelijk op de Burgemeester Keijzerweg klemgereden en aangehouden worden. Hierbij raakte een politievoertuig licht beschadigd omdat de verdachte er tegen aan reed. De man reed in een gestolen voertuig en was in het bezit van een tweetal autoradios. De verdachte bleek daarnaast niet in het bezit van een rijbewijs.