Politie Zuid-Holland-Zuid

28/12 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

29-12-2003 - Persberichten District I

VERVOLG BERICHT ( VAN EXTRA BERICHT D.D. 28 DECEMBER) DRIE JARIG JONGETJE VERDRONKEN
DALEM- Op zondag 28 december 1.15 uur is in een sloot bij het Asielzoekerscentrum in Dalem (Gorinchem) het stoffelijk overschot gevonden van een drie-en een half jarig jongetje. Na onderzoek door de Technische Recherche en de GGD-arts is vast komen te staan dat het jongetje om het leven is gekomen door verdrinking. Het jongetje woonde samen met zijn twintig-jarige moeder en zijn broertje van een half jaar oud op het Asielzoekerscentrum.

Het jongetje was s-middags buiten gaan spelen. Zijn moeder kon het kind aan het eind van de middag niet meer vinden. Vervolgens alarmeerde zij het personeel van het Asielzoekerscentrum die de politie alarmeerde. Eerst is gezocht in alle huizen op het centrum. Vervolgens is een grootschalige zoekactie op gang gezet, waarbij zon vijftig mensen zijn ingezet. Dit waren onder andere duikers van de Brandweer en 22 man ME-personeel. Bij de zoekactie zijn ook honden en een helicopter ingezet. De familie en bewoners van het Asielzoekerscentrum worden opgevangen door personeel van het COA.

INBRAAK VIA TUIMELRAAM
DORDRECHT- Tweede kerstdag s-avonds is ingebroken in een woning aan de Dordtwijklaan. De inbreker(s) kwamen binnen via een tuimelraam op de eerste verdieping dat op een kiertje openstond. Het hele huis is doorzocht en de buit bestond uit een computer, een laptop, een scanner , twee printers en laptoptassen.

INBRAKEN
DORDRECHT- Tussen 24 december en 27 december is ingebroken in een woning aan de Thorbeckestraat. De inbreker(s) gebruikten de flippermethode om binnen te komen. De buit bestond uit een twee computers, een monitor en een printer.
DORDRECHT- Op 27 december is ingebroken in een woning aan de M.Harptersz Trompweg De inbrekers kwamen binnen door de slotplaat terug te duwen en vervolgens de cilinder eruit te halen. De buit bestond uit contant geld, beltegoed kaarten, gouden sieraden en een tas met Turks snoepgoed.
DORDRECHT- Op de Assumburg is 28 december ingebroken. De inbreker(s) forceerden een klapraam. Uit de woning namen ze een videorecorder en cds mee.

AANRIJDING OP SNELWEG
DORDRECHT- Zaterdagavond 27 december omstreeks 22.15 uur vond er een aanrijding plaats op de A16 - Oostbaan ter hoogte van Dordrecht, waarbij vier personenautos betrokken waren. Door onbekende oorzaak stond een bestuurder van een andere personenauto stil op de rechterrijstrook. Twee andere automobilisten konden op tijd remmen voor het stilstaande voortuig. Een 31-jarige vrouw uit Den Haag kon echter niet meer op tijd remmen of uitwijken en reed achterop de drie stilstaande voertuigen. Er zijn geen gewonden gevallen bij het ongeluk, wel zijn drie personenautos zo beschadigd geraakt dat ze weggetakeld moesten worden.

ALCOHOL AANHOUDINGEN
ZWIJNDRECHT- Een 20-jarige man uit Rotterdam is 27 december op de Munnikensteeg aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190 euro.
ZWIJNDRECHT- op de Van Schaikstraat is 28 december een 20-jarige man uit Silvolde aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en wordt gedagvaard.
DORDRECHT- Op de Wijnstraat is op 28 december een 20-jarige man uit Nieuw Lekkerland aangehouden. Hij was even daarvoor op een betonnen paal gebotst. De man bleek zeer onder invloed te zijn van sterke drank. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

VECHTPARTIJ
ZWIJNDRECHT- Een 32-jarige taxichauffeur uit Zwijndrecht heeft 26 december aangifte gedaan van mishandeling. Hij had vijf mannen en een vrouw naar een horecagelegenheid aan de Molenvliet gebracht. Daar vernam de groep dat zij niet naar binnen mochten, omdat ze teveel gedronken zouden hebben. Er ontstond een conflict tussen de portiers en de groep, waarbij de portiers buiten stonden en de groep in de taxibus zat. Op een gegeven moment wilden de mannen uit de bus de portiers slaan over de taxichauffeur heen. Toen deze de heren vroeg rustig te blijven, richtte de woede zich op hem. Hij kreeg verschillende klappen en schoppen. De politie heeft twee Zwijndrechtenaren van 20 en 26 jaar oud aangehouden op verdenking van mishandeling. Zij verzetten zich heftig tegen hun aanhouding, en twee 19-jarige mannen, eveneens uit Zwijndrecht, hielpen hen hierbij. Ook zij zijn aangehouden. Alle vier maakten ze deel uit van de groep die in de taxibus zat.