Politie Zuid-Holland-Zuid

28/12 Weekend Hoeksche Waard

29-12-2003 - Persberichten District III

VERVOLG BERICHT ( VAN EXTRA BERICHT D.D. 28 DECEMBER) DRIE JARIG JONGETJE VERDRONKEN
DALEM- Op zondag 28 december 1.15 uur is in een sloot bij het Asielzoekerscentrum in Dalem (Gorinchem) het stoffelijk overschot gevonden van een drie-en een half jarig jongetje. Na onderzoek door de Technische Recherche en de GGD-arts is vast komen te staan dat het jongetje om het leven is gekomen door verdrinking. Het jongetje woonde samen met zijn twintig-jarige moeder en zijn broertje van een half jaar oud op het Asielzoekerscentrum.

Het jongetje was s-middags buiten gaan spelen. Zijn moeder kon het kind aan het eind van de middag niet meer vinden. Vervolgens alarmeerde zij het personeel van het Asielzoekerscentrum die de politie alarmeerde. Eerst is gezocht in alle huizen op het centrum. Vervolgens is een grootschalige zoekactie op gang gezet, waarbij zon vijftig mensen zijn ingezet. Dit waren onder andere duikers van de Brandweer en 22 man ME-personeel. Bij de zoekactie zijn ook honden en een helicopter ingezet. De familie en bewoners van het Asielzoekerscentrum worden opgevangen door personeel van het COA.

INBRAAK
NUMANSDORP- Tussen vrijdag 26 december en zaterdag 27 december is ingebroken in een woning aan de Molendijk. De inbreker(s) kwamen binnen door de voordeur te forceren. De buit bestond uit sieraden, geluidsapparatuur en cameras.

AANHOUDING
OUD-BEIJERLAND- Op het Marktplein is 28 december een 36-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Hij wordt ervan verdacht twee jongens, 18 jaar en 21 jaar oud en afkomstig uit Oud-Beijerland, in het gezicht te hebben geslagen. Ze hadden waarschijnlijk ruzie over voetbal.

INBRAAK WONING
Piershil - Zaterdagavond 27 december is er ingebroken in een woning aan de Fazantstraat in Piershil. De inbreker(s) wist(en) binnen te komen door de achterdeur te forceren. Daarnaast is ook de buitenlamp vernield. De buit bestond uit een portefeuille. De technische recherche stelt een onderzoek in.