Gemeente Eijsden

Vanwege vele verdiensten voor Eijsdense cultuur Stan Spauwen lid in de Orde van Oranje-Nassau

Burgemeester Hans Schmidt van Eijsden spelde op zondag 28 december de versierselen die horen bij het lidmaatschap in de orde Oranje-Nassau op bij de heer S.J.M.J Spauwen (57). De uitreiking vond plaats tijdens de oudejaarsconference van de heer Stan Spauwen in café De Greune Mèrt, Diepstraat 31 in Eijsden.

De heer Spauwen spande zich vele jaren met veel succes in voor het behoud van de Eijsdensde cultuur. Hij deed dit in veel hoedanigheden. Zo schreef en publiceerde hij gedichten in het Eijsdense dialect. Het boekje 'ne zoengdegenoon mit Pierre is van zijn hand.

Verder is hij bestuurslid van de Stichting Petrus Wolfs en de Stichting Kaomptloore. Ook is hij de organisator van het Limburgs Straattheater in Eijsden, de initiatiefnemer van de carnavalsrevue Puutsje Lappe van de VV Eijsden en de schrijver en presentator van de jaarlijkse oudejaarsconference. Verder adviseert de decorandus vele Eijsdense verenigingen en instellingen bij de organisatie van evenementen en activiteiten.

Maar ook cultureel Limburg kan op zijn deskundige steun en belangstelling rekenen. Zo is de heer Spauwen mede-initiator van het jaarlijkse Limburgse Vastenaovendsleedsje Konkoers.