Politie Limburg-Zuid

Ontvoering, twee verdachten aangehouden

Maastricht 29-12-2003 - Op zaterdag 27 december 2003 kreeg de politie om 19.15 uur een melding dat vanuit een woning op de Czaar Peterstraat in Maastricht de 19-jarige dochter des huizes door twee mannen ten haar wil was meegenomen. Onmiddellijk ging de politie ter plaatse.

Daar bleek dat de eveneens 19-jarige in Helmond woonachtige ex-vriend kort daarvoor aan de deur was geweest. Omdat hij wilde praten, werd hij door een andere zus van het slachtoffer binnen gelaten. Op dat moment waren overigens alleen de twee zussen thuis. Toen het slachtoffer kenbaar maakte niet meer over hun relationele problemen te willen praten, werd ze door haar ex-vriend vastgepakt en gedwongen mee naar buiten genomen. Buiten moest ze plaats nemen in een auto waarin een andere man zat te wachten. Onder luid geschreeuw liet ze weten niet mee te willen. De auto vertrok met onbekende bestemming.

De politie startte direct een uitgebreid onderzoek. Gedurende de avond leidde dat ertoe dat de politie het vermoeden kreeg dat het slachtoffer mogelijk ergens in Weert vastgehouden werd. Ook kwam een mogelijk verdacht voertuig in beeld.

Naar aanleiding van deze bevindingen werd direct contact gezocht met de politie in Limburg Noord die bij het onderzoek betrokken werd.

Op zondag 28 december 2003, omstreeks 00.50 uur, zien collegas uit Limburg Noord de verdachte auto op een gegeven moment door Weert rijden en wordt besloten over te gaan tot aanhouding. In de auto werd het ongedeerde slachtoffer, haar ex-vriend en een 37-jarige man uit Weert aangetroffen. In de woning van deze man is het slachtoffer waarschijnlijk al de tijd vastgehouden geworden.

De twee verdachten zijn opgesloten in een politiebureau.