Politie Zuid-Holland-Zuid

26/12 Kerstoverzicht Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

29-12-2003 - Persberichten District I

KOP-STAART BOTSING
DORDRECHT- Op woensdag 24 december heeft er op de A16 een ongeval plaatsgevonden. Een 32-jarige vrouw uit Rotterdam reed op de linkerbaan. Deze baan was echter afgekruist omdat er even verderop olie op de weg lag. Daar stond ook een politie-auto met zwaailichten aan. De vrouw zag dit te laat en botste op het politievoertuig, die vervolgens weer op een derde auto botste. Deze auto was zojuist aangehouden voor een controle. De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, zij had een gebroken voet en wat schaafwonden. Na behandeling kon zij het ziekenhuis weer verlaten. De 32-jarige bestuurder van het politievoertuig en de bestuurder van het derde voertuig, een 35-jarige Fransman, raakten niet gewond.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Een 55-jarige man uit Oosterhout is 24 december aangehouden wegens rijden onder invloed op de A16. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en hij wordt gedagvaard.
DORDRECHT- Op 26 december is op de Thorbeckeweg een 42-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed. Aangezien het niet de eerste keer was dat hij dronken achter het stuur zat en hij bovendien erg veel gedronken had, is zijn rijbewijs ingevorderd. DORDRECHT- Op de Havenstraat is op Tweede Kerstdag een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en hij wordt gedagvaard.
DORDRECHT- Op de Blekersdijk is op 26 december een 28-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Aangezien hij al eerder is aangehouden wegens rijden onder invloed, wordt zijn rijbewijs ingevorderd. ZWIJNDRECHT- Een 22-jarige man uit Barendrecht is op de Ballade aangehouden wegens rijden onder invloed op 26 december. Hij had dusdanig veel gedronken dat zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

DRIE KEER TANKEN ZONDER BETALEN
DORDRECHT- Bij een benzinestation aan de Dokweg is 25 december een 36-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Hij had rond half drie s-nachts drie flessen vol met benzine getankt. Hij vertelde geen geld bij zich te hebben en liet als onderpand zijn jas achter. Twee uur later verscheen de man weer bij de pomp nu met auto. Hij tankte en meldde vervolgens weer bij de pompbediende dat hij geen geld bij zich had. Hij vroeg of hij een formulier mocht invullen voor uitgestelde betaling. Toen de pompbediende de map met deze formulieren nakeek,ontdekte hij dat de man al eens eerder zon formulier had ingevuld, maar nooit was teruggekomen. Daarna heeft hij de deur op slot gedaan en de politie gebeld. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij ook teveel gedronken had, dus kreeg hij ook een rijverbod en wordt hij gedagvaard.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
ZWIJNDRECHT- Op 25 december rond 03.30 uur wilden agenten een auto op de Beneluxlaan controleren. Deze auto ging er echter vandoor, waarna een achtervolging plaatsvond. Onderweg nam de bestuurder een rotonde linksom en hij wist uiteindelijk te ontsnappen door tussen paaltjes door te rijden waar het politie voertuig niet tussendoor kon. Via het kenteken was het adres waar de politie moest zijn echter snel bekend. De bestuurder kon later in de wijk aangehouden worden. Het gaat om een 27-jarige man uit Hendrik-ido Ambacht. Het rijbewijs van deze man is ingevorderd.