Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (29/12)

Tilburg, 29 december 2003.

Automobilisten met drank op aangehouden

DIESSEN - Bij een alcoholcontrole aan de Julianastraat hebben agenten gistermiddag rond halfvijf een 48-jarige man uit Hilvarenbeek aangehouden. Bij de controle bleek dat de man gedronken had. Aan het politiebureau blies de man een alcoholpromillage van 1.85 en overschreed hiermee ruim het toegestane promillage. De agenten hebben het rijbewijs van de man in gevorderd. Hij kreeg een rijverbod van negen uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Tijdens eerder genoemde alcoholcontrole die gehouden werd aan de Gemullehoekeweg en de Moergestelseweg in Oisterwijk, de Vinkenberg en de Oisterwijkseweg in Moergestel, de Julianastraat in Diessen en de Tilburgseweg in Hilvarenbeek, controleerde de politie in totaal 189 weggebruikers.

TILBURG - Aan de Ringbaan Oost hebben agenten vannacht om kwart over vier een 44-jarige Tilburger aangehouden, nadat bleek dat de man iets te veel gedronken had. Aan het bureau blies de man 0.85 promille. Dat leverde hem een geldboete van 350 euro en een rijverbod van 3 uur op.

Dode man komt uit Liempde

OISTERWIJK - De man, die gisteravond rond halfelf om het leven kwam bij een aanrijding op een spoorwegovergang aan de Posthoornseweg, is een 45-jarige man uit Liempde. Het slachtoffer was met zijn auto in aanrijding gekomen met een trein die uit de richting van Boxtel kwam. Door de brandweer werd het slachtoffer, dat ter plaatse overleed, uit het autowrak gehaald. Hierna werd het lichaam van de man uit Liempde overgebracht naar het mortuarium van het St. Elisabethziekenhuis te Tilburg. De bij de aanrijding betrokken trein is later, met frontschade, afgevoerd naar Eindhoven. Het autowrak is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Bron: Carel Bouman