Politie Zeeland


O-8905-2003 ZWAAR BESCHONKEN
In de Voorstraat te Wissenkerke werd zondag rond 10.00 uur een 49-jarige man uit Antwerpen (B) aangehouden wegens rijden onder invloed.
Uit de ademanalyse bleek dat de man 5,8 maal (2,9 promille) de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Het rijbewijs werd ingevorderd en de man zal een dagvaarding ontvangen.

Z-8906-2003 SOFTDRUGS
In de Guido Gezellestraat in Terneuzen werd zondag rond 19.40 uur een 28-jarige automobilist uit het Belgische Herzele gecontroleerd.
In de auto trof men een joint en 10 gram hennep aan, hier deed de bestuurder afstand van.
De Belg werd aangehouden en overgebracht naar het bureau na de voorgeleiding kreeg hij een transactie van E 200 aangeboden.

Z-8907-2003 VUURWERK AFSTEKEN
Twee jongen van 13 en 14 jaar uit Terneuzen werden zondag rond 15.15 uur aan het Wilhelminaplantsoen / Leeuwenlaan in hun woonplaats aangehouden wegens het afsteken van vuurwerk.
Toen ze de politie zagen rende ze hard weg, maar na een kleine achtervolging werden ze aangehouden. Bij de 14-jarige jongen werd tevens een stiletto aangetroffen, hiervan deed hij vrijwillig afstand. De jongens werden meegenomen naar het bureau waar de ouders in kennis werden gesteld, zij gingen akkoord met een HALT-straf.

W-9808-2003 18-JARIGE JONGEN MET STAAF GESLAGEN
Een 18-jarige jongen uit Vlissingen is zaterdagmiddag rond 16.15 uur door een bewoner van de Merkenburg in Vlissingen meerdere malen met een ijzeren staaf geslagen.
De jongen ging bij de bewoner verhaal halen na eerder gemaakte bedreigingen naar iemand binnen zijn familie. Tijdens een gesprek aan de deur ging de man naar binnen en kwam met de staaf naar buiten. Bij het achteruit weglopen viel de 18-jarige jongen en werd er meerdere malen op het lichaam geslagen. Door het afweren raakte hij gewond aan zijn hand, in het ziekenhuis werden hiervoor vijf hechtingen aangebracht.
De bewoner van de Merkenburg werd aangehouden.

W-9809-2003 BROMFIETSERS VALLEN

Twee bromfietsers uit Vlissingen van 16 en 17 jaar zijn zaterdagmiddag rond 16.25 uur op de kruising van de Vlissingsestraat/Ter Poorteweg in Koudekerke ten val gekomen.

Beiden reden over de Vlissingsestraat komende uit de richting van de Galgeweg en gaande in de richting van Koudekerke. Op een gegeven moment reden ze de rijbaan van de Vlissingsestraat op. De 17-jarige jongen werd in gehaald door een goudkleurige auto die vanwege de middengeleider iets uitweek naar rechts, hierbij drukte deze de bromfietser van de weg. Hierdoor botste hij op zijn voorganger die afgeremd had voor de kruising en kwamen beide ten val. De veroorzaker, een goudkleuring personenauto, is weggereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Achter deze auto reden nog een viertal voertuigen, de politie zou graag met deze personen in contact komen en vraag hen zich te melden.