Arriva



- Wijzigingen Qliner-tarieven per 2004 Wijzigingen Qliner-tarieven per 2004 20 december 2003

Toeslag Qliner blijft gelijk

Per 1 januari 2004 kleine wijzigingen in Qliner-tarieven. Parallel aan de landelijke tariefstijging van de strippenkaarten wijzigen ook de tarieven van de Qlinerkaartjes per 1 januari. De losse toeslagen en de toeslagabonnementen verhoogt Arriva niet in prijs en ook de Qrunner en de Qlinertaxi blijven in prijs gelijk. De belangrijkste wijzigingen zijn:

* De prijzen van enkele reizen, retours en trajectabonnementen stijgen in dezelfde mate als de strippenkaarten en de sterabonnementen.

* Het maximaal bij te betalen bedrag bij een busdagkaart en een OV-dagkaart wordt EUR 6,70 voor een enkele reis en EUR 11,40 voor een retour.

* Het maximaal bij te betalen bedrag bij een Zomerzwerfkaart en een Zomertour Plus wordt verlaagd naar EUR5,-.

Het tariefsysteem van de Qliner is gebaseerd op de landelijke tarieven van strippenkaarten en abonnementen dat jaarlijks door het ministerie van Verkeer en Waterstaat wordt vastgesteld. Voorheen was het Interlinertarief gekoppeld aan de tarieven van de NS. De NS heeft de samenwerking echter eind 2002 beëindigd en sindsdien heeft Arriva de Qliner ingevoerd. Door de koppeling met de landelijke openbaarvervoertarieven kan op de Qliner met strippenkaarten worden gereisd - wat op de Interliner niet kon - waardoor een overstap op stads- en reguliere streekbussen wordt vergemakkelijkt. Op de Qliner kan ook een enkeltje of retourtje worden gekocht en natuurlijk zijn er diverse soorten abonnementen verkrijgbaar.

Nieuwe lijnfolders en een vernieuwde folder 'kaartsoorten en tarieven' zijn beschikbaar bij Arriva Klantenservice, de reisshop in Groningen en worden in de bussen verspreid.

Overgangsregeling
De overgangsregeling van het Interlinertarief naar het Qlinertarief loopt op 1 januari 2004 af. Dit betekent dat er vanaf 1 januari 2004 geen enkele NS-kaart meer geldig is in de Qliner. Behalve uiteraard als die NS-kaart is voorzien van een stad-/streeksupplement.

terug naar boven