Politie Groningen

Persberichten maandag 29 december 2003

Provincie Groningen 29-12-2003 -

Delfzijl: fietser aangehouden
Aan het Burgemeester Buiskoolplein in Delfzijl heeft de politie zondagavond een 27-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man reed op een fiets en voerde geen licht. Hij werd staande gehouden door een politiepatrouille en kreeg een bekeuring voor fietsen zonder licht. De man weigerde echter zijn naam op te geven en werd na vijf keer naar zijn personalia te gevraagd aangehouden. Hij verzette zich echter tegen zijn aanhouding maar kon na een korte worsteling met de politieagenten worden overmeesterd. De verdachte werd meegenomen naar het bureau en is na verhoor heengezonden. Naast een bekeuring voor rijden zonder licht krijgt de verdachte ook proces-verbaal voor verzet tegen de aanhouding.

Delfzijl: automobilist onder invloed
Zondagmiddag heeft de politie aan de Eemsweg in Delfzijl een 35-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man reed in een auto en bleek bij een routinecontrole te veel alcohol te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.57 promille werd gemeten. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. De man is na verhoor met een rijverbod van 8 uur heengezonden.

Stadskanaal: man steekt eigen woning in brand
Een 38-jarige man uit Stadskanaal is zondagmorgen door de politie aangehouden nadat hij brand had gesticht in zijn woning aan de Belgiëlaan in Stadskanaal. Bij de komst van de politie bleek de verdachte nog in huis te zijn. Hij werd door twee politiemensen uit huis gehaald en aangehouden. Bij die actie kreeg een politieman veel rook binnen en moest voor onderzoek naar een ziekenhuis worden gebracht. Hij kon na behandeling naar huis. Ook de verdachte is in verband met rookinhalering door ambulancepersoneel onderzocht. Hij is daarna meegenomen naar het bureau en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De woningbrand is door de brandweer geblust.

Hoogezand: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan de Meint Veningastraat in Hoogezand is zondagavond een 14-jarig meisje uit Sappemeer gewond geraakt. Het slachtoffer reed als passagier mee op de brommer van een 20-jarige man uit Kropswolde. Die kreeg geen voorrang van een auto, bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Bedum, die vanaf een parkeerplaats de Veningastraat opreed. Bromfietser en passagier kwamen te vallen waarbij het slachtoffer beenletsel opliep. Ze is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De bromfietsbestuurder liep lichte schaafwonden op. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Daarvoor krijgt hij een bekeuring.

Groningen: alcomobiliste
Een 18-jarige automobiliste uit Midlaren is zondagnacht aangehouden voor het rijden onder invloed. De vrouw werd door de politie gesignaleerd op de Korreweg in Groningen waar ze met haar personenauto slingerend de hoek om kwam rijden. Ze bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Uit het onderzoek werd duidelijk dat ze 1.8 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd ingevorderd. De auto werd bij het politiebureau gestald.

Haren: gewonde bij botsing tegen boom
Een 23-jarige automobilist uit Haren is zondagavond op de Waterhuizerweg bij zijn woonplaats gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een boom reed. Hij liep vermoedelijk een gebroken been op en is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval ontstond toen hij door onbekende oorzaak in de berm raakte en vervolgens de macht over het stuur verloor. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: man in de nacht aangetroffen in restaurant met gestolen hond
Een 45-jarige inwoner van Groningen is zondagnacht uit een restaurant gehaald aan de Verlengde Oosterstraat in Groningen. De man liep daar in de zaak rond in gezelschap van een herdershond. De politie was gewaarschuwd dat de aftimmering van het restaurant, aangebracht na een eerdere inbraak, stuk was. Toen de agenten de man met de hond zagen lopen riepen ze hem om de deur te openen. De politiemensen hadden de indruk dat de man de zaak bewaakte. Dit beeld verdween toen ze zagen dat de man een fles drank aan de mond had en aangaf dat hij de deur niet zou openen. De politie had daar niets te maken volgens hem, waarop hij uit het zicht verdween. De agenten gingen vervolgens het pand naar binnen. Daar troffen ze de man op de bovenverdieping aan. Hij deed zich daar nog steeds te goed aan een fles drank. Op de vraag van wie de hond was, gaf hij aan dat hij de hond had gestolen. Dit verhaal klopte. De hond bleek eerder het weekend gestolen te zijn bij een inwoner van Haren die via de dierenambulance melding had gemaakt van vermissing van de hond. De hond werd weer terug bezorgd bij de eigenaar. De Stadjer werd opgesloten in de cel. Uit het eerste onderzoek bleek dat de Stadjer eerder op de avond in een restaurant aan de Oosterstraat voor 50 Euro had verorberd. Hij had geen geld bij zich en zou een regeling treffen via zijn uitkeringsinstantie. De restauranthouder heeft aangifte gedaan voor flessentrekkerij. De man zit nog vast voor nader onderzoek.