Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Het Rode Kruis lanceert oproep voor steun aan slachtoffers aardbeving Iran

Het Rode Kruis roept de bevolking op steun te geven aan de slachtoffers van de zware aardbeving die deze ochtend de Iraanse provincie Kernaa en meer bepaald de stad Bam trof. In deze fase is vooral financiële steun nodig. Het Rode Kruis heeft daarvoor het rekeningnummer 000-0000025-25 beschikbaar gesteld.

Onmiddellijk na de ramp is onze zustervereniging, de Iraanse Rode Halve Maan, in actie getreden. De Iraanse Rode Halve Maan heeft de laatste 25 jaar veel ervaring opgedaan in rampenbestrijding en meer specifiek bij aardbevingen. "In deze fase van de ramp is de prioriteit om overlevenden te lokaliseren, hen medisch bij te staan en te vervoeren naar ziekenhuizen waar de slachtoffers verdere verzorging kunnen krijgen", aldus Mostafa Mahaghegh, het hoofd van het departement Internationale zaken van de Iraanse Rode Halve Maan. Sedert deze ochtend hebben personeel en vrijwilligers massaal tenten en medische hulp ter plaatse gebracht. Twee veldhospitalen zijn inmiddels ook operationeel. De Iraanse Rode Halve Maan zet ook helikopters in om de zwaargewonden te transporteren. Verder zorgt zij ook voor voedsel, verwarming en onderdak en voor psychologische steun aan de getraumatiseerde bevolking.

Momenteel is er voornamelijk geldelijke steun nodig om de hulpgoederen en het medische materiaal van de Iraanse Rode Halve Maan tijdig te kunnen aanvullen.
Storten kan op het rekeningnummer 000-0000025-25 met vermelding 'help Iran' . U kan ook storten via de website (elektronisch bankieren): www.redcross.be

Giften vanaf EUR 30 zijn fiskaal aftrekbaar.

Brussel, 26 december 2003