Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 december 2003

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Eenzijdig ongeval met letsel

Automobilist raakt in de slip en komt tegen boom tot stilstand

Enter

Op zondag 28 december omstreeks 14.09 uur reed een 40-jarige automobilist uit Enter over de Ypeloweg, komende vanuit de richting Wierden. Vermoedelijk als gevolg van de slechte weersomstandigheden op dat moment, hevige regenval en aquaplaning komt de bestuurder in de slip. Hij schrikt en verliest de controle over zijn auto, geraakt in de sloot en komt uiteindelijk op de kop tegen een boom tot stilstand. De bestuurder, zijn inzittende zoon en dochter komen met de schrik vrij. Zijn vrouw wordt met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (bps: 03-167155)

Eenzijdig ongeval met letsel

Automobilist raakt in de slip en komt op de kop in de sloot tot stilstand

Enter

Op maandag 29 december omstreeks 04.48 uur rijdt een 31-jarige automobilist uit Grootebroek over de Rijksweg A1, komende vanuit de richting Hengelo. Door onbekende oorzaak komt hij met zijn auto in de berm terecht en belandt op de kop in de sloot. Hij wordt met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Er werd bij de automobilist alcoholgebruik geconstateerd, waarop hem een bloedproef is afgenomen. (bps: 03-167280)

Auto uit de bocht

Automobilist raakt gewond nadat hij met zijn auto de bocht uit is gegaan

Almelo

Op maandag 29 december omstreeks 03.04 uur rijdt een 28-jarige Enschedeër in zijn auto over de Rijksweg A35. In een bocht raakt hij de controle over zijn auto kwijt en vliegt er uit. De politie treft de man op de vluchtstrook aan met een bloedende hoofdwond. Tevens wordt er bij hem alcoholgebruik geconstateerd. De man wordt voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Daar wordt hem ook een bloedproef afgenomen. (bps: 03-167266)

Aanhouding na bedreiging

Man bedreigt de vriend van zijn ex met een vuurwapen en wordt aangehouden

Almelo

Op zondag 28 december omstreeks 23.50 uur wordt bij de politie een melding gedaan van bedreiging met een vuurwapen in een woning aan de Lindemanstraat. Bij aankomst van de politie blijkt de persoon in kwestie reeds in een auto vertrokken. Uit de verklaring van de 20-jarige bewoonster blijkt dat zij ongewenst bezoek kreeg van haar ex, een 24-jarige Almeloër. Er volgde een woordenwisseling en op een gegeven moment trok de verdachte een pistool en drukte deze de huidige vriend van de 20-jarige vrouw, een 29-jarige Almeloër tegen zijn buik. Hierna verliet de verdachte de woning. De buurt wordt uitgekamd en de politie treft de bewuste auto rijdend aan in de Nachtegaalstraat. De verdachte, een 24-jarige Almeloër stapte eigener beweging als passagier uit de auto, waarna hij wordt aangehouden. In het dashboardkastje wordt een vuurwapen, naar later bleek een gasalarmpistool, aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (bps: 03-167241)


---- --