Ingezonden persbericht



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

29 december 2003

Vaassen - Inbraak in horecagelegenheid

In een horecagelegenheid aan de Kerkweg is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Men heeft een deur geforceerd en er werd een onbekend geldbedrag weggenomen.

Vaassen - diefstal uit woning

Zondag werd ingebroken in een woning aan de Oude Apeldoornseweg. Er werd een slot geforceerd en verdwenen is een onbekende hoeveelheid munten.

Heerde - brand door kerststukje

Stond zondagavond omstreeks 21.50 uur in een woning aan de Kerstraat een kerstbakje op tafel in brand. Dit werd gezien door een voorbijganger en de brandweer werd gewaarschuwd. De 71 jarige bewoonster was niet thuis en de brandweer moest een ruitje inslaan. Vervolgens werd het kerststukje geblust.

Elburg - inbraak in horecagelegenheid

Van een horecagelegenheid aan het Vooronder is in de nacht van zaterdag op zondag een deur geforceerd. In het pand waren een kassa en een speelautomaat opengebroken. Men is er vermoedelijk vandoor gegaan met een onbekend geldbedrag.

Harderwijk - vrouw overvallen

Een 51 jarige inwoonster uit Harderwijk is zondagmiddag omstreeks 16.45 uur overvallen bij een pinautomaat aan de Vondellaan. De vrouw moest onder bedreiging van een mes nog voordat ze ging pinnen, haar bankpassen afgeven een twee jongemannen. Na de beroving reden de twee negroïde mannen, gekleed in baseball jacks en baseball petjes, weg op een scooter richting de Vondellaan.

Harderwijk - brand in flat

Vannacht omstreeks 02.15 uur woedde er een brand in een woning op de tweede verdieping van een flat aan de Klaproosmeen. Van de woning ernaast moesten een man, vrouw een de baby van het balkon gehaald worden. De baby is naar het ziekenhuis gebracht, maar had geen verwondingen opgelopen. De brand werd gemeld door enkele passanten. De vier, 17 en 18 jarige inwoners uit Harderwijk, hebben de bewoners van het flatgebouw gewaarschuwd. Verder zijn twee van hen via de brandtrap naar boven geklommen en hebben de baby van het balkon gehaald. De ouders zijn hierna via de brandtrap naar beneden gekomen. In verband met de rookontwikkeling konden enkele bewoners niet terug naar de woning en werden opgevangen door familie of bekenden. In de woning waar de brand was ontstaan werd niemand aangetroffen. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Einde berichten

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde
055 - 548 60 52


---- --