Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (29/12)

maandag, 29 december 2003

Mislukte gewapende overval bank

BREDA- Vanmiddag heeft een nog onbekende dader geprobeerd de ING-bank aan het Valkeniersplein te overvallen. De overvaller, die gewapend zou zijn geweest met een soort vuurwapen, dreigde het personeel tot afgifte van geld. Vermoedelijk ging het allemaal niet snel genoeg en sloeg hij op de vlucht. Van de man ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Volgens de twee aanwezige personeelsleden ging het om een blanke man van ongeveer 180 cm lang met een groen/gele jas met capuchon met bontrand. Uit plastic boodschappentas, die de man bij zich droeg, staken volgens het personeel enkele stukken boomtak. Onmiddellijk werden wegen in de omgeving afgezocht naar de mogelijke dader en begon de politie met een onderzoek ter plaatse. Tijdens de overval waren er geen klanten in de bank.

401 Bekeuringen voor te hard rijden

BREDA- Tijdens een vandaag gehouden snelheidscontrole op de Fellenoordstraat en de Ambachtenlaan in Breda heeft de politie in totaal 400 automobilisten en 1 motorrijder bekeurd voor te hard rijden. De motorrijder haalde ook de hoogste snelheid met 92 km per uur over de Fellenoordstraat. In totaal controleerde de politie op beide wegen ongeveer 2200 voertuigen.

Inbraak in verenigingsgebouw

TETERINGEN Bij een verenigingsgebouw aan de Branderij in Teteringen is vermoedelijk vannacht ingebroken. Men heeft het toegangshek opengebroken. Hierna heeft men de luiken voor de ramen verbroken en heeft men een ruit vernield. Uit het gebouw zijn enkele flessen drank, geluidsapparatuur en cds ontvreemd. De omvang van de schade is niet bekend.

Bron: R. van Kuik