Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (29/12)

Bergen op Zoom, maandag 29 december 2003

Inbraak auto (4x)

BERGEN OP ZOOM: In een auto die geparkeerd stond aan de Lindebaan is zondagmiddag ingebroken. De eigenaar van het voertuig had zijn autoradio in de auto laten zitten. Toen hij bij de auto terugkwam bleek dat het portierslot was vernield en een ruit was ingegooid. Uiteindelijk is er niets gestolen.
Ook in autos die geparkeerd stonden aan de Augustalaan, Leeuwenbekstraat en Nobellaan is het afgelopen weekend ingebroken. Uit de autos werd in alle gevallen de autoradio-/CD-speler weggenomen.

Diefstal tuindecoratie

HOOGERHEIDE: Een bewoner van de Fokkerlaan heeft maandag bij de politie aangifte gedaan van diefstal van tuindecoratie van de voorgevel van zijn woning. De diefstal van onder andere een kerst- en bloemenkrans heeft afgelopen week plaatsgevonden.

Hond overleden bij brand vakantiebungalow

HOOGERHEIDE: Een hond is zondagavond overleden in een vakantiebungalow op camping de Groene Papegaai. Omstreeks 18.30 uur brak er brand uit in de keuken van een vakantiebungalow op de camping. In de bungalow waren op dat moment geen bewoners aanwezig. Voor de aanwezige hond kwam hulp te laat, waardoor het dier vermoedelijk door de enorme rookontwikkeling is overleden. De bungalow raakte door de brand zwaar beschadigd.

Tuindecoratie gestolen

PUTTE: Een drietal bewoners van de Europalaan heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van tuindecoratie. Bij de diefstallen, welke gepleegd zijn tijdens de kerstdagen, werden onder andere kerstverlichting, slingers, een spandoek en twee stenen beelden ontvreemd.

Inbraak in leegstaande winkel

PUTTE: Zondagnacht is ingebroken in een leegstaand winkelpand aan de Antwerpsestraat. De daders verschafte zich de toegang door het verbreken van een ruit. In het pand zijn een twintigtal plafondplaten vernield. Vijf poststukken werden ontvreemd.

Vuurwerk mogelijk oorzaak van brand

SPRUNDEL: Een kleine schuur aan de Martensstraat is zondagavond volledig uitgebrand.
Vermoedelijk is de brand ontstaan door het gebruik van vuurwerk. De schuur diende als opslag voor balen stro.

Politie stelt onderzoek in naar vernielingen

ROOSENDAAL: De politie stelt een nader onderzoek in naar vernielingen die zijn aangericht op het terrein van de Heilig Hart school. Het buurtpreventieteam ontdekte de vernielingen zondagmiddag en belde de politie. De ravage was enorm. Buiten de vernieling van een gedeelte van het hekwerk rondom de school hebben de daders de complete inventaris van de gymzaal vernield en vervolgens de gehele toegangshal en kleedkamer onder water laten lopen. De daders konden de gymzaal betreden door een ruit te vernielen.

Bron: Nicolette Bovenhorst