Politie Zaanstreek-waterland


14:09 28-DEC-03
loc.: ASSENDELFT, RIJKSWEG B'HUIZEN-B'WIJK

Kop-staart botsing met zes voertuigen

Na een kop-staart botsing op de rijksweg Buitenhuizen-Beverwijk in Assendelft waarbij in totaal zes voertuigen bij betrokken waren, zijn drie mensen met pijn in de nek overgebracht naar het ziekenhuis.
Na onderzoek konden zij alledrie het ziekenhuis weer verlaten. Op het moment van het ongeluk regende het en reed het verkeer in file met zo'n 50 km per uur. Toen er plotseling geremd werd, kon een 37-jarige bestuurder uit Konstanz zijn auto nog op tijd tot stilstand brengen. De 46-jarige Purmerender die daar achter reed, kon dit niet en botste op zijn voorligger. Hetzelfde geldt voor een bestelbus en een personenauto die daar weer achter reden. Twee inzittende van de voorste auto, een 14-jarig meisje en 35-jarige vrouw uit Konstanz, en een inzittende van de tweede auto, een 42-jarige Purmerendse, liepen pijn in de nek op. Toen vervolgens een 43-jarige bestuurder uit Bunschoten-Spakenburg aan kwam rijden en remde voor de op elkaar gebotste auto's, werd hij van achteren aangereden door een 33-jarige man uit Gorinchem. Hierbij raakte niemand gewond.

22:00 28-DEC-03
loc.: VOLENDAM, SATURNUSSTRAAT

Politie op zoek naar bijna-aangereden voetganger

De politie is op zoek naar een man die, toen hij zondagavond rond 22.00 uur de Sarurnusstraat overstak, nog net voor een door een dronken man bestuurde auto kon wegspringen. Surveillerende politiemensen zagen de bestuurder, een 18-jarige Volendammer, met hoge snelheid vanuit het centrum van Volendam in de richting van de Saturnusstraat rijden. Op de Populierenlaan raakte hij de macht over het stuur kwijt waardoor hij de rotonde deels miste en zijn weg vervolgde via het trottoir en de berm. Vervolgens reed hij met een snelheid van ongeveer 80 km per uur verder over de Saturnusstraat, waar hij met hoge snelheid een aantal fietsers inhaalde. Gedurende de rit negeerde hij het stopteken van de politie. Vlak nadat de onbekende overstekende man ternauwernood een aanrijding kon voorkomen, zette de Volendammer zijn auto aan de kant en kon worden aangehouden. De politie verzoekt deze voetganger contact op te nemen met het politiewijkteam Volendam-Centrum via 0900-8844.
De Volendammer blies 675 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van 7 uur en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

22:40 28-DEC-03
loc.: ZAANDAM, WEERPAD

Woning volledig uitgebrand

Een woning aan het Weerpad in Zaandam is zondagavond volledig uitgebrand. Omdat het pand verbouwd werd, waren de bewoners niet aanwezig. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting bij een stopcontact. De politie zette de weg af bij de kruisingen Weerpad/ Poelenburg en de Dors/ Kerkstraat. Toen de brandweer de woning binnenging ontstond een korte uitslaande brand, welke om 23.00 uur onder controle was. Omdat door de brandweermensen een gaslucht werd waargenomen, werd het publiek op veilige afstand gehouden, en werd de hoofdleiding afgesloten.

04:27 29-DEC-03
loc.: WORMERVEER, INDUSTRIEWEG

Inbraak met grof geweld

In de nacht van zondag op maandag hebben onbekenden bij een bedrijf aan de Industrieweg ingebroken door een driedubbele buitenmuur door te breken. Aan de zuidzijde van het pand, waar vanaf de openbare weg geen zicht op is, werden damwandprofielplaten verbogen, de achterliggende staalplaten opengeknipt waarna men de kalkzandstenen muur heeft stukgeslagen. Uit het pand werd een grote hoeveelheid audio- en beeldapparatuur weggenomen.

11:48 29-DEC-03
loc.: ZAANDIJK, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Aanhoudingen na afsteken vuurwerk

Een 17-jarige jongen uit Wormer en een 16-jarige jongen uit Krommenie zijn maandagochtend aangehouden omdat zij vuurwerk aan het afsteken waren. Het duo werd betrapt door agenten in burger, die speciaal ter bestrijding van vuurwerkoverlast aan het surveilleren waren. De jongens werden na verhoor en nadat de ouders in kennis waren gesteld heengezonden. Het vuurwerk werd in beslag genomen.


---- --