Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving

Hoorn 29-12-2003 - 16.30 uur

Frontale aanrijding
Grootebroek, zondag 28 december 2003.
Omstreeks 17.50 uur vond er op de Dirk Essenlaan, tussen de Roos en de Esdoornlaan, een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 51-jarige automobilist uit Bovenkarspel kwam vanaf de Drechterlandseweg de Dirk Essenlaan oprijden. Doordat het wegdek glad was raakte zijn voertuig in een slip en kwam hij op de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer. Hij botste frontaal op de auto van een 30-jarige vrouw uit Enkhuizen die hem over dezelfde weg tegemoet kwam. De man moest met inwendig letsel worden opgenomen in het ziekenhuis in Hoorn. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakte zwaar beschadigd.

Pizzakoerier overvallen
Hoorn, zondag 28 december 2003.
Omstreeks 19.45 uur is een 17-jarige pizzakoerier uit Hoorn op het viaduct aan het einde van de Gording overvallen door een groep van ongeveer acht jongeren. Ze versperden de weg voor zijn bromfiets en voelden aan zijn kleding. Er werd een eigen portemonnee en een knip van zijn baas weggenomen. De buit was in totaal enkele tientallen euro's. Hierna namen de daders de benen. Ze verdwenen via een trap in de richting van de Rietzanger. Eén van de daders was tussen de 15 en 19 jaar oud, had een donkere huidskleur en droeg een donker jack. Van de anderen is geen signalement bekend. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Brand in woning
Bovenkarspel, maandag 29 december 2003.
Omstreeks 01.00 uur werd de 32-jarige bewoner van een pand aan de Broekerhavenweg wakker van rook afkomstig van de benedenverdieping. Toen hij zijn bed uit ging zag hij dat er brand was ontstaan in de keuken bij de koelkast. Nadat het hem niet was gelukt om het vuur met emmers water te blussen is de man naar buiten gevlucht en waarschuwde de brandweer die het vuur wel onder controle kreeg. De schade bleef beperkt tot de benedenverdieping. De man is elders ondergebracht.