Politie Zuid-Holland-Zuid

29/12 Middag Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

29-12-2003 - Persberichten District II

VUURWERK AANGETROFFEN MAN AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 26-jarige man uit Gorinchem is op 29 december in de Koningin Wilhelminalaan aangehouden. De Politie Zuid-Holland-Zuid had informatie binnengekregen dat hij in zijn woning illegaal vuurwerk zou hebben opgeslagen. Dat bleek inderdaad het geval. In een kast troffen agenten twee vuilniszakken met daarin (deels) illegaal vuurwerk. De eigenaar is daarop aangehouden en het vuurwerk is in beslag genomen.

TASJESROVERS AANGEHOUDEN
GORINCHEM Twee mannen van 17 en 18 jaar oud, beiden uit Gorinchem, zijn op 29 december op de Abraham Kemplaan aangehouden. Ze worden ervan verdacht kort vóór hun aanhouding een 66-jarige vrouw uit Duitslandvan haar tas te hebben beroofd op de Lange Slagenstraat. Vier minuten na de melding op 112 waren de twee, op aanwijzingen van getuigen, aangehouden. Ze zijn voor verhoor ingesloten.

AANGEHOUDEN
GORINCHEM Drie 18-jarige mannen en een 18-jarige vrouw (een van de mannen komt uit Woudrichem, de overigen uit Gorinchem) zijn op 29 december op de Muzenlaan aangehouden. De politie had informatie dat de vier over vuurwapens zouden beschikken. In de auto waar de vier in reden en bij een van de mannen bleken in totaal inderdaad vijf niet van echt te onderscheiden nep-vuurwapens te liggen. De verdachten verklaarden met een maffia-film bezig te zijn en voor dat project de nep-vurwapens nodig te hebben. Allen zijn naar het politiebureau overgebracht waar ze worden verhoord.