2e persbericht van maandag 29 december 2003

Eindhoven 29-12-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden voor mishandelen vader

Een man van 44 jaar is maandagmiddag rond 12.30 uur in zijn woning in Woensel-Zuid aangehouden. Hij was daar weer naartoe gegaan, nadat hij rond 11.45 uur zijn vader in diens woning in Tongelre met de dood had bedreigd en had geslagen met een hangslot. De 70-jarige vader liep daardoor een hoofdwondje op. Ook had de verdachte enkele ruiten van het huis van zijn vader vernield. De aanleiding ligt in de relationele sfeer. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Helmond: Computer en schermen gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Achterdijk zijn een computer en twee tft-schermen weggehaald. Dat gebeurde het afgelopen weekeinde. Een ruit van de zaak is vernield, waarna de goederen werden gestolen.

Geldrop: Opgepakt voor leeghalen automaat bakkerij

Een jongen van 17 jaar uit Eindhoven is maandagochtend aangehouden omdat hij de afgelopen maanden geregeld diefstallen heeft gepleegd uit een automaat bij een bakkerij aan het Bogardeind in Geldrop. Daarbij werd onder meer snoep, frisdrank, brood en geld uit de automaat gehaald. Een aantal van die diefstallen was opgenomen met een beveiligingscamera. De beelden daarvan werden op dinsdag 23 en woensdag 24 december getoond in het televisieprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant. Op basis van die beelden kwamen er bij de politie in Geldrop enkele meldingen binnen van mensen die de jongen herkenden. De politie heeft contact met hem opgenomen, waarna hij zich vanmorgen rond 9.00 uur vrijwillig meldde bij de politie in Geldrop. Hij is aangehouden en heeft een aantal diefstallen bekend. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en hij is weer heengezonden.

Waalre: Auto weggehaald

Vanaf de Willemstraat is maandag een auto weggehaald. Dat gebeurde tussen 00.45 en 11.00 uur. Het gaat om een zwarte Fiat Marea TDS 125 (RG-GZ-88).

Valkenswaard: Woninginbraken door hengelen

In de nacht van zondag op maandag is in tenminste drie woningen ingebroken doordat de voordeur via de brievenbus is geopend; het zogenoemde hengelen. Uit een huis aan de Kolenbranderwei verdwenen een jas en een portemonnee met enkele (bank)pasjes. Bij een woning aan de Looierwei werden enkele tassen gestolen. Die werden in de omgeving teruggevonden, maar wel was er geld en een mobiele telefoon uitgehaald. En uit een woning aan de Luciadal verdwenen enkele portemonnees met geld en een mobiele telefoon. Eén beurs werd leeg teruggevonden. Hengelen kan onder meer worden tegengegaan door de voordeur op het nachtslot te draaien of door extra knippen of schuiven op de deur te plaatsen en deze ook te gebruiken.

Deurne: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Stationsstraat zijn geld en een horloge weggehaald. Dat gebeurde maandag tussen 00.00 en 12.00 uur. Een raam aan de zijkant van de woning is opengebroken.

Veldhoven: Gereedschap weggehaald

Het afgelopen weekeinde is ingebroken in een schuur bij een woning aan de Cygnus. Er verdwenen onder meer een brommer, een fiets en diverse soorten elektrisch gereedschap. De schuurdeur is opengebroken.

Someren: Bedrijfsinbraak

Uit een bedrijf aan de Lieropsedijk zijn een computerscherm en een boormachine weggehaald. De inbraak gebeurde in de nacht van zondag op maandag. Een ruit van een toegangsdeur is vernield.