Ingezonden persbericht

Conrad Classic: Nationaal volleybalteam naar Almelo

ALMELO, 20031120 -- Het nationale mannenvolleybalteam speelt tijdens de Conrad Volleyball Classic op 29 en 30 december twee oefenduels tegen Rusland. Op die manier wil de organisatie van het Almelose toptoernooi, dat elk jaar in de periode tussen kerst en oud en nieuw wordt gehouden, het tienjarig jubileum van Conrad Electronic als hoofdsponsor vieren.


Het Nederlands volleybalteam zit in een belangrijke periode. In januari begint voor de ploeg van Bert Goedkoop de kwalificatiereeks voor de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Met het onderbrengen van de oefeninterlands hoopt de organisatie van de Conrad Classic positief te kunnen bijdragen aan de prestaties van de nationale ploeg.

Vooral onder de oudere spelers in het nationale team is er een aantal dat al eens eerder in Almelo gespeeld heeft o.a. Richard Schuil en Mike van de Goor met Piet Zoomers/Dynamo en Guide Görtzen met Autodrop VCG.

Bert Goedkoop komt op volle sterkte naar Almelo. De voorbereiding van de nationale ploeg begint op Tweede Kerstdag in Amsterdam en vervolgens komt Oranje op 27 december richting Twente. Er wordt twee keer per dag getraind in verschillende sporthallen in Almelo en omliggende plaatsen. Noodgedwongen moet het team uitwijken naar andere plaatsen omdat er onvoldoende plek is in de Almelose sporthallen.

Belasting
De komst van Oranje naar Almelo betekent wel het nodige extra werk voor de organisatie. 'Maar dat hebben we er graag voor over', aldus voorzitter Siny Pots. 'Dit is toch de slagroom op het toetje. Een betere manier om het tienjarig jubileum van Conrad Electronics als hoofdsponsor te vieren kan ik niet bedenken.'

De organisatie heeft al ruimte in het schema van de Conrad Classic 2003 ingebouwd. Vorig jaar werd namelijk besloten het aantal deelnemers terug te brengen van acht naar zes om zodoende een aantal andere activiteiten tijdens het toernooi te laten plaatsvinden. Zo speelden de vrouwenploegen van Eastborn/Volco en Eburon Tongeren vorig jaar een tweestrijd op de tweede en derde dag.

Deze ruimte zal dit jaar dus worden opgevuld met de twee confrontaties tussen de Oranje mannen en de Russische nationale ploeg. Financieel betekenen deze interlands tussen een flinke aanslag op de begroting. 'Maar ook dat hoort erbij en gelukkig kunnen we dat opvangen', aldus Pots. 'De bezoekers krijgen voor slechts drie euro meer een dagkaart voor de Conrad Classic én een interland Nederland - Rusland. Wij hebben alleen geen 3000 plaatsen, dus we zullen waarschijnlijk drie keer uitverkocht zijn.'

De precieze aanvangstijden, waarop het Nederlands team tegen Rusland zal aantreden zijn nog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk spelen beide ploegen op 29 en 30 december 's avonds tegen elkaar. De Russen komen op 28 december pas in Nederland, omdat er op 27 december nog gespeeld wordt in de Russische beker. Op de wedstrijddagen wordt er overdag ook nog een training afgewerkt om zo optimaal voorbereid aan deze interlands te beginnen. "We zullen een perfect programma en dito verzorging aanbieden, zoals bondscoach Bert Goedkoop en Pro Volley dat willen" aldus voorzitter Pots.
"Ze zullen het goed hebben in Almelo, zodat ook in de toekomst nationale teams en topploegen in de Aastad zijn te bewonderen".

Chênois Genève
Naast de komst van het Nederlandse team is er nog meer nieuws te melden. Het Zwitserse Chênois Geneve heeft toegezegd in Almelo aan het hoofdtoernooi te zullen deelnemen. De ploeg van trainer Mikulas Latecka staat op dit moment in de achtste finales van de Europese Beker tegenover het Spaanse CV Elche. De Zwitserse ploeg won twee weken geleden overtuigend de poulewedstrijden in de eigen sporthal en is als vierde topploeg vastgelegd door de organisatie.




Ingezonden persbericht